Badkamer schoonmaken? Zo maak je er een feestje van!
12 maart 2022 

Badkamer schoonmaken? Zo maak je er een feestje van!

De badkamer is de stomste ruimte om schoon te maken, toch? Tenminste, dat vind ik van wel! Voor iedereen die ook een hekel heeft aan het schoonmaken van de badkamer zijn hier wat tips hoe je van de badkamer schoonmaken een feestje kunt maken. Oké, misschien geen feestje, maar in ieder geval een minder vervelende bezigheid.

Begin als eerste met de badkamer schoonmaken

Start je jouw poetsroutine met de keuken en woonkamer? Probeer de volgende keer eens met de badkamer te beginnen. Dan heb je in ieder geval meteen maar de minst leuke ruimte gehad. De badkamer kost vaak ook de meeste tijd, dus alles erna valt dan weer mee.

Niet langer dan 30 minuten

Zet een timer en besteed niet langer dan 30 minuten aan het schoonmaken van de badkamer. Begin met het belangrijkste, bijvoorbeeld het toilet of de douche. En alles wat je binnen die 30 minuten niet afkrijgt, doe je de dag erna of laat je liggen voor de volgende keer. Als dat kan natuurlijk, die schimmel in de douche wordt er niet minder van als je die nog een paar weken negeert!

Lukt het jou al om de badkamer binnen 30 minuten helemaal schoon (en kalkvrij) te maken? Tell me!

Zet fijne muziek op

Van welke muziek krijg je zin om te dansen? Zet tijdens het poetsen van de badkamer muziek op waar je vrolijk van wordt. En zet vooral je favoriete nummer op als je aan de badkamer begint. Laat die discobal maar zakken en maak er een party van. Het werkt écht!

Doe het samen met je partner

Heb je een partner? Vraag aan je partner of hij/zij met je mee de badkamer wilt poetsen. Of eigenlijk niet vragen, maar dwing je partner vriendelijk om je mee te helpen. Je bent niet alleen veel sneller klaar, het is ook gezelliger. Tijdens het schoonmaken kun je samen kletsen of dansen op de muziek. Let wel op dat je niet langer dan 30 minuten met de badkamer bezig bent (zie tip 2).

Houd de badkamer bij

Maak je 1x in de twee weken de badkamer goed schoon? Houd dan tussendoor wel de ruimte een beetje bij. Ruim bijvoorbeeld douchespullen meteen op, vervang de handdoeken en badmat wekelijks en maak de wasbak dagelijks schoon. Als je het een beetje bijhoudt, dan hoef je ook minder hard te boenen en ben je sneller klaar. Ook wordt het dan niet zo’n grote rotzooi.

Maak de douche elke keer meteen droog

Leer jezelf aan om na elke douchebeurt de doucheruimte meteen droog te maken. Haal bijvoorbeeld met een trekker de waterdruppels van de doucheramen en tegels. Veeg daarna met een handdoek de vloer en de rest van de douche snel droog (vergeet ook de hoekjes niet). Zo zorg je er namelijk voor dat er geen schimmel in je douche ontstaat en dat er minder kalkvorming is. Dit scheelt ook weer frustratie en tijd tijdens het schoonmaken.

Bonustip: zorg dat je de badkamer niet hoeft te poetsen

Dit is misschien nog wel de beste tip! Ga weer lekker bij je ouders wonen of huur voor een lange tijd een hotelkamer. Grapje natuurlijk! Hoe lekker het ook klinkt, dat wil je (denk ik) liever niet. Maar serieus: misschien een idee om eens na te denken over een schoonmaakster? Lees hier de voor- en nadelen van een schoonmaakster. Wie weet is het wel wat voor jou!

Vertel eens: wat is jouw beste tip voor het schoonmaken van de badkamer? Drop 'm hieronder!


Over de schrijver
Joni is oprichter en hoofdredacteur van VLWSSN. Na haar studie miste ze een plek waar ze heen kon met al haar vragen over volwassen worden. Want... je bent klaar met studeren, en nu? Omdat ze dit erg gemist heeft, is ze dit platform gestart om jou wél een plek te geven waar je terecht kunt voor heel veel informatie én jouw vragen over het leven na je studie.
Reactie plaatsen