Besparen: reizen en shoppen met korting
11 december 2021 

Besparen: reizen en shoppen met korting

Het liefst winkel ik niet zonder korting. Maar of we nu wat bewuster om willen gaan met ons geld, of all the way gaan en een duurzame capsule wardrobe starten: mooie spullen zijn niet goedkoop. Hoe kunnen we toch mooie merken kopen, zonder een lening aan te hoeven vragen?

Shoppen bij online voordeelsites

Online heb je diverse websites waar je grote merken voor een prikkie kunt kopen. Je maakt een account aan en hop! Daar zijn je Vans voor €30 of je GAP trui voor een tientje. Dit zijn mijn favorieten.

Veepee

Variërend van huishoudelijke apparaten tot kleding kun je hier wekelijks nieuwe aanbiedingen vinden van de meest luxe merken. Meld je je aan via deze link ontvang je ook nog eens €10 korting op je eerste bestelling!

Zalando Lounge

Zalando Lounge is de outlet van een van de meest bekende online warenhuizen. Elke dag zijn er veel aanbiedingen, soms tot wel 75% korting, dus wie weet zit er wat voor je tussen.

Otrium

Otrium is één van de best groeiende Nederlandse bedrijven en daardoor extra leuk om in de gaten te houden. Ook hier kun je mooie merken met soms wel 75% korting shoppen.

Sovendus

Heb je net iets gekocht bij een webshop? Dan is de kans aanwezig dat je op een pagina van Sovendus uitkomt. Dit is geen spam! Je krijgt dan de mogelijkheid om een aantal kortingscodes uit te kiezen, bijvoorbeeld van Sissyboy, Manfield, HelloFresh of Perry. Deze kortingscodes ontvang je dan in je mailbox en zijn een bepaalde periode geldig. We love korting.

Activiteiten met korting

Ik doe vrijwel niks voor de volle mep. Leuk, die tarieven-webpagina van welk pretpark dan ook. Jullie zijn jaarlijks in de aanbieding bij de AH dus waarom zou ik in vredesnaam 100% van de prijs betalen? Wil je niet naar een pretpark, maar een massage en wil je hier geen €60 aan uitgeven? Ik heb een aantal online tips waardoor je veel geld kunt besparen.

Dagpas.nl

Ik ga niet naar de bioscoop zonder bij Dagpas mijn kaartje te kopen. Het bespaart misschien maar 3 euro per kaartje, maar dat elke keer is toch weer een hele hoop.

Eurosparen

Op producten van o.a. Optimel, Friesche Vlag, Vifit, Chocomel en Milner staat een code. Met deze code kun je via het Eurosparen-programma best wat korting krijgen op bijvoorbeeld spellen, uitjes of accessoires. Er staat niet altijd iets waardevols op, maar je zal maar net op zoek zijn naar die ene staafmixer die je hier met korting kunt kopen.

Groupon

Een open deur, maar toch vermeld ik 'm nog even: Groupon. Superhandig als je een keer ergens voordeliger wilt eten of dus die goedkope massage. Mijn vaste adresje staat hier vaak op, waardoor ik nooit meer betaal dan €40 voor een uur massage.

Tweedehands is ook korting

Wie zegt dat tweedehands items niet meer kunnen? Ze zijn juist hartstikke hip!

Kleding

Vinted, wie kent deze app nou niet? Hier kun je vaak voor een prikkie tweedehands kleding kopen (of verkopen). En natuurlijk kun je ook shoppen bij tweedehands kledingwinkels. Scheelt vaak 50-80% van de prijs.

Refurbished

Waarom zou je nog een nieuwe smartphone kopen als je 'm voor veel minder tweedehands kunt kopen? En wist je dat het niet alleen voor telefoons geldt, maar bijvoorbeeld ook voor laptops? Als het je niet om het meest nieuwe model gaat, adviseer ik je om te zoeken op 'refurbished'. Zo bespaar je niet alleen geld: je zorgt er ook voor dat er minder nieuwe (plastic) spullen de wereld in komen die zorgen voor overconsumptie.

Reizen met korting

Ja... met een 40% kortingskaart zeker. Dat is één mogelijkheid, maar er zijn nog meer opties waardoor je voordeliger kunt reizen:

NS aanbiedingen

De NS biedt zelf talloze aanbiedingen aan die – als je ze uitrekent – erg goedkoop kunnen uitpakken. Een groepsticket (4+ personen) in de daluren kost bijvoorbeeld bijna €9 per persoon per enkele reis. Maakt niet uit waar je heengaat. Vaak is er ook een seizoenaanbieding incl. koffie en appeltaart.

Treinreiziger.nl

De website Treinreiziger.nl verzamelt alle goedkope treinkaartjes in één overzicht. Ook erg handig als je internationaal gaat!

Lekker weg met de Albert Heijn

Via AH Deals vind je heel veel uitjes, overnachtingen én soms treinkaartjes met korting. En zonder die verdraaide actie waar je stickers/zegels voor moet sparen. Oeh, en de Kruidvat heeft ook regelmatig goedkope treinkaartjes.

Heb jij nog een tip waar je met korting kunt shoppen of reizen? Stuur je tip door naar redactie@vlwssn.nl, dan voeg ik 'm toe aan dit artikel.


Over de schrijver
Inge is een reislustige vakidioot. Valt er iets te regelen, dan staat ze vooraan de rij te springen om mee te doen. Zo ook met het delen van kennis over volwassen worden. Want dit gaat met vallen en opstaan, ook bij haar.
Reactie plaatsen