Het combineren van twee totaal verschillende banen

Afwisseling, niet non-stop achter de computer, fijne collega’s en fysieke activiteit: dat zijn de voornaamste redenen waarom ik er eind 2018 een baan bij nam. Ik werkte parttime voor een huis-aan-huiskrant, maar wilde er iets naast. Ik had al ervaring met zwemles geven en bij het lokale zwembad zochten ze nog een instructeur. Eén en één is twee.

In herhaling

Ik was al gewend aan het combineren van twee verschillende banen. Nadat ik afstudeerde in 2017 begon ik direct met werken bij de huis-aan-huiskranten, maar groeide op dat moment ook door naar leidinggevende bij een gin-tonicbar in mijn stad. Samen waren de banen goed voor 46 uur per week – op papier. Na een jaar was ik opgebrand en stopte ik bij die laatste.

Na een halfjaar verveelde ik me. Meer uren bij de krant was niet mogelijk op dat moment en had ik er eerlijk gezegd ook geen behoefte aan. Ik vond 26 uur schermtijd per week genoeg. Ik wilde fysieke activiteit, gezellige collega’s en even iets totaal anders voor de afwisseling. En dus zocht ik er weer een ander baantje bij, ditmaal als zweminstructrice en toezichthouder bij het lokale zwembad.

Ik miste fysieke activiteit, gezellige collega’s en de afwisseling

Heerlijke afwisseling

Het is ruim anderhalf jaar later en ik combineer de twee banen nog steeds. Overigens ben ik daarnaast gestart als zzp’er, maar dat is weer een ander verhaal. Ik vind het heerlijk om mijn twee banen af te wisselen. Werk waar ik hard voor gestudeerd heb (journalistiek) combineren met werk waarvoor ik… nou ja, ook gestudeerd heb, want ik heb immers een mbo 3-opleiding tot instructeur hiervoor gevolgd. Maar het ging me vooral om de afwisseling en fysiek en mentaal ergens totaal anders mee bezig zijn.

Hoe combineer je dit?

Het combineren van twee banen is goed te doen, mits je niet teveel uren op papier hebt staan. Die harde les heb ik in mijn eerste jaar werken wel geleerd. Wat scheelt, is dat ik voor mijn werk bij de krant thuis mag werken. Ik hoef nergens naartoe, dit bespaart me veel tijd. Het zwembad is nog geen tien minuten fietsen – scheelt ook weer. Ik werk zelden langer dan een halve dag in één keer op het zwembad, waardoor genoeg flexibele ruimte is voor het combineren van mijn werkzaamheden.

Het combineren is goed te doen, mits je niet teveel uren op papier hebt staan

Daarnaast is het werk zodanig verschillend dat ik hele andere uitdagingen heb, waardoor ik niet gauw op één gebied overbelast raak. Bij de krant werk ik bijvoorbeeld met deadlines en is mijn grootste frustratie ooit dat ik op het laatste moment voor de deadline nog aanpassingen moet maken waar weinig tijd voor is. Terwijl ik op het zwembad juist met mensen werk waar hele andere uitdagingen liggen. Op mentaal vlak, maar ook fysiek, heb ik dus veel afwisseling. Daardoor raak ik ook niet snel overbelast met het combineren van deze banen.

Heb jij wel eens twee banen gecombineerd? Zo ja, hoe doe jij dit of hoe heb jij dit gedaan? Stuur jouw tips naar redactie@vlwssn.nl.

Joli Deitzhttps://www.jolideitz.nl
Joli Deitz is storyteller in hart en nieren. Met haar vlotte pen zet ze de 'why' van ondernemers op papier en met haar camera brengt ze hun passie in beeld. Omdat de weg naar volwassenheid al hobbelig genoeg is, deelt ze graag haar tips met jou. Want zeg nu zelf: we hoeven toch niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden?

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen