Nieuwe baan? Vergeet dan vooral je vakantiedagen niet

Iets wat vaak vergeten wordt tijdens de sollicitatiegesprekken voor je nieuwe baan zijn vakantiedagen. Voordat je definitief jouw handtekening onder het contract zet (YES!), is het heel goed om voor je work-travel-balance te vragen op hoeveel vakantiedagen je recht hebt en te peilen wat gebruikelijk is binnen het team. Zo krijg je ook informatie over de werkdruk. Soraya Koendjbiharie van WorkTravelVibes houdt van carrière maken en van veel op vakantie gaan. Ze was op haar 27ste afdelingshoofd digitale communicatie en ging toen meer dan zeven keer per jaar naar Griekenland. Hoe dan?! Soraya deelt met ons hoe je dit beide kunt bereiken op een volwassen manier.

Stel je zit in een sollicitatiegesprek (hier lees je nog wat handige tips van ons!) en de manager of HR-medewerker zegt dat het vaak voorkomt dat medewerkers hun vakantiedagen meenemen of dat ze een vakantierooster hebben waarin je een x-aantal weken van tevoren je vakantie aangeeft. Dan kan het een werkomgeving zijn waarin er echt doorgepakt wordt. Past dit bij jouw manier van werken en hoe je jouw work-travel-balance voor je ziet? Dit is goed om in je overweging mee te nemen en voor jouw planning. Hieronder vertel ik je meer over hoe je die balans goed krijgt.

Vakantiedagen al gepland

Had je al een vakantie gepland voordat je wist dat je een nieuwe baan had? Deel dit dan zo snel mogelijk met je (toekomstige) werkgever. Dan kan het team daar alvast rekening mee houden voor het inwerken en het reguliere werk. Daarnaast willen managers meestal erg graag aan de slag met een nieuwe medewerker en zijn ze vaak coulanter, omdat ze je binnen willen halen.

De tijd tussen nieuwe en oude baan

Hoeveel tijd je tussen je oude en nieuwe baan hebt, ligt maar net aan de situatie. Je kunt bijvoorbeeld veel vakantiedagen over hebben, maar ze niet kunnen opnemen omdat dit meer dan je opzegtermijn en overdracht is. Of je weet drie maanden van tevoren wanneer je start bij je nieuwe baan en hebt zo genoeg ruimte om vakantie op te nemen. Probeer altijd minimaal een week helemaal vrij te zijn tussen je oude en nieuwe baan, zodat je goed ontkoppelt en fris start.

Nieuwe baan - Expert Soraya Koendjbiharie vertelt hoe je meer vakantie krijgt in je nieuwe baan
Soraya Koendjbiharie tijdens een van haar vakanties! Dit wil jij toch ook? Foto: Waldo Koendjbiharie

Heb je weinig tijd vrij tussen je oude en nieuwe baan?

Zorg dan dat je na twee maanden in je nieuwe baan een aantal dagen aaneengesloten vrij bent. De eerste maanden zijn altijd heel hectisch en je wilt jezelf natuurlijk bewijzen. Je werkt dan harder en hebt dan ook eerder tijd nodig om op te laden. Natuurlijk wil je jezelf eerst bewijzen voordat je begint over vakantiedagen. Maar vergeet niet hoe intensief een onboardingsperiode kan zijn.

Hoe houd je de balans tussen werk & vrij zijn?

  1. Weinig privéverplichtingen
    Een nieuwe baan is altijd hectisch, zeker de eerste weken. Zorg dat je de eerste twee weken of maand het privé rustig hebt. Zo voorkom je dat je na vier weken weinig streepjes op de batterij (van je lichaam) hebt.
  2. Eerste vakantiedagen plannen
    Peil in je nieuwe team wat de (informele) regels zijn. Dit kun je doen door in de agenda’s te kijken, tijdens je onboarding te vragen hoe vakantiedagen opnemen systeemtechnisch werkt en in koffiegesprekjes met collega’s. Plan na twee maanden een paar dagen vrij door bijvoorbeeld twee dagen aan een weekend te plakken.
  3. Regelmatig vakantie opnemen
    Neem frequent je vakantiedagen op en zorg dat je je batterij weer goed oplaadt. Zo blijf je productief & alert, lever je goed werk op en maak je kans op promoties. En niet te vergeten: zo houd je plezier in je werk. Dit allemaal is niet alleen goed voor jou en jouw privéomgeving, maar ook voor je werkgever. Je team heeft meer aan jou als jij lekker in je vel zit en productief bent. Ook willen werkgevers liever niet dat je vakantiedagen laat uitbetalen, want dat kost hen geld. Ook willen ze zo min mogelijk verzuim.

Dus, hup die vakantiedagen inplannen!

Over Soraya Koendjbiharie

Soraya houdt van carrière maken en van veel op vakantie zijn. Zo was ze op haar 27e afdelingshoofd digitale communicatie, stond zij in de finale van Communicatietalent van het Jaar én ging zij meer dan zeven keer per jaar naar Griekenland. Inmiddels runt ze een eigen bedrijf genaamd 360 Degrees Communications en Instagram-account WorkTravelVibes. De komende maanden deelt ze met ons hoe je meer vakantie krijgt in je (werk)leven op een volwassen manier. Wil je Soraya volgen? Dat kan via LinkedIn en Instagram.

Bewaar dit artikel op Pinterest!

Gastredacteurhttps://vlwssn.nl/gastblogs/
Regelmatig schrijven experts toffe gastblogs voor VLWSSN over uiteenlopende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een artikel over wijn, drijfveren, vakantie en quarterlife crisis. Wil je alle gastblogs lezen? Check ze dan via vlwssn.nl/gastblogs. Wil jij een gastblog schrijven? Yeah, stuur dan een mail naar redactie@vlwssn.nl.

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen