Opslag vragen: hoe moet dat nou weer?

We komen allemaal wel eens op het punt dat we vinden dat we meer mogen verdienen met ons werk. Als je de innerlijke strijd dan eindelijk hebt gewonnen en je besluit om opslag te vragen, staat er een nieuwe uitdaging in de weg: hoe dan? Wij geven je zes tips om je op weg te helpen naar een hoger salaris!

1. Kies je timing

Je timing is heel belangrijk. De meeste mensen vragen eind van het jaar om opslag. Vaak is het jaarlijkse evaluatiegesprek hiervoor ideaal (als je dat gesprek hebt natuurlijk). Daarnaast zou je bij je baas kunnen aankloppen bij de start of afronding van een nieuw project. Of wanneer je het bedrijf een extra goede dienst hebt bewezen. En natuurlijk wanneer je een nieuwe functie of baan krijgt aangeboden. Dan is het slim om meteen op die verhoging in te zetten! Is het bedrijf financieel in zwaar weer of loopt je baas gefrustreerd door de gang te ijsberen? Wacht dan even af, je moment komt wel!

2. Bewijs jezelf

Een open deur wellicht, maar zorg ervoor dat je je werk goed doet. Als je jezelf bewijst, is je baas sneller geneigd je hiervoor te belonen dan wanneer je de kantjes er vanaf loopt. Wat helpt is van tevoren iets extra’s te doen, zodat je je onderscheidt van je collega’s en je jezelf belangrijk maakt voor het bedrijf. Bekijk het ook eens door de ogen van je baas: vind je dat jij opslag verdient?

Wees eerlijk: zou je baas vinden dat jij opslag verdient?

3. Kies een paar sterke argumenten

Ga altijd voorbereid zo’n gesprek in. Kies enkele sterke argumenten waarom jij een salarisverhoging verdient. Kom niet aanzetten met vijftien argumenten, want die verliezen sneller hun kracht. Als je twee of drie goede argumenten hebt, is dat ruim voldoende. Extra tip: kom niet met persoonlijke redenen, zoals een huurverhoging van je appartement. Daar heeft je baas geen boodschap aan. Breng argumenten die van toepassing zijn op je baan, zoals elke week een paar uur overwerken om dat ene project op tijd af te ronden.

4. Wees respectvol

Het moeilijkste aan zo’n gesprek voeren, is de balans vinden tussen assertiviteit en gehoorzaamheid. Je wilt namelijk duidelijk maken dat je loonsverhoging verdient, maar moet wel de beslissing van de baas respecteren. Het is niet erg dat je enige ontevredenheid laat blijken wanneer je leidinggevende je verzoek afwijst, maar spring niet uit je slof. Blijf altijd vriendelijk en beleefd, je wilt immers een goede naam blijven houden.

5. Is het wel terecht?

Verdien je die opslag wel? Pols eens bij je collega’s naar hun salarisstrookje. Als zij meer verdienen dan jij, sta je meer in je recht om salarisverhoging te vragen dan wanneer jij het meeste geld ontvangt van iedereen. Wees hier realistisch over! Kijk bijvoorbeeld ook wat het marktconforme salaris is voor jouw functie, bijvoorbeeld via de online tool van LoonWijzer.

Blijf altijd beleefd, kom met twee of drie sterke argumenten

6. Ben assertief

Een hoger loon wordt je zelden in je schoot geworpen. Een baas heeft er namelijk alle baat bij om alles te laten zoals het is. Vraag dat gesprek aan en zorg dat je duidelijk bent in het vragen om een opslag. Draai er niet omheen, want je leidinggevende zal echt niet zomaar uit zichzelf opslag geven.

Heb jij nog andere tips voor het vragen om opslag? Laat het ons weten, stuur een mail naar redactie@vlwssn.nl!

P.s. Geen salarisverhoging gekregen of is de timing niet goed, maar wil je wel meer geld overhouden per maand (ja: wie niet?!)? Lees dan eens ons artikel met 5 simpele en handige spaartips.

Joli Deitzhttps://www.jolideitz.nl
Joli Deitz is storyteller in hart en nieren. Met haar vlotte pen zet ze de 'why' van ondernemers op papier en met haar camera brengt ze hun passie in beeld. Omdat de weg naar volwassenheid al hobbelig genoeg is, deelt ze graag haar tips met jou. Want zeg nu zelf: we hoeven toch niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden?

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen