Thuiswerken: waarom een eigen werkplek een must is

Ben jij een thuiswerker? Of werk je sinds de coronacrisis veel thuis? En werk je dan regelmatig beneden aan de eettafel, met je laptop op schoot op de bank, of zelfs in bed? Dan is dit artikel voor jou! Een eigen werkplek is namelijk een echte must als je thuiswerkt. Voor wie regelmatig of zelfs volledig vanuit huis werkt, is een eigen werkplek fijn om te hebben. Waarom? Lees gauw verder!

Houding

Allereerst is je houding het belangrijkste! Neem het aan van iemand die een halfjaar gebogen achter de laptop aan de eettafel in de woonkamer zat: je gaat gegarandeerd nek- en rugklachten krijgen. Zorg daarom voor een bureau en een bureaustoel op goede hoogte, een scherm op ooghoogte en een apart toetsenbord en muis. Dat is een stuk minder belastend voor je nek, omdat je niet de hele tijd naar beneden hoeft te kijken. Bovendien ben je in een bureaustoel gedwongen om meer rechtop te zitten. Vaarwel rugklachten!

Afleiding

Een eigen plekje in huis waar je deze spullen neerzet, geeft niet alleen een fijn opgeruimd gevoel, het is ook nog eens goed tegen afleiding. Want zeg nou zelf: als je beneden zit, ben je toch al gauw geneigd de radio of televisie aan te zetten. Of je gaat spontaan de kamer opruimen, omdat er van alles om je heen rondslingert. Een aparte kamer waarin niet veel meer dan een bureau, stoel en computer staan, zorgt voor de minste afleiding zodat je ontspannen aan het werk kan.

Een apart scherm, toetsenbord en muis zijn minder belastend voor je houding

Niet storen!

Niet alleen afleiding door jezelf, maar ook door anderen kan vrij storend zijn als je thuiswerkt. Door aan te geven dat je in de werkkamer gaat zitten, zullen anderen je niet zo gauw storen, zeker als je er een bordje ‘Niet storen!’ ophangt. Bij teveel herrie van buitenaf wil een noise-cancelling koptelefoon overigens ook nog wel eens een uitkomst bieden (tip: deze koptelefoon van Sony is écht een aanrader, gewoon een tip omdat we er zelf hele goede ervaringen mee hebben).

En ben je toch nog steeds vaak afgeleid in je eigen home office? Lees dan eens dit artikel met tips om afleiding tegen te gaan!

Inrichting

Dit is niet waarom een eigen werkplek een must is, maar wel een leuke bijkomstigheid. Je kunt je werkplek namelijk helemaal naar eigen smaak inrichten! Wil je je kantoor zen inrichten? Vind je het fijn om planten om je heen te hebben? Of werk je het liefste met inspirerende quotes aan de muur? Het is helemaal aan jou! Zorg voor jouw meest inspirerende en fijnste werkomgeving.

Wil je planten om je heen of inspirerende quotes aan de muur? Dat is aan jou!

Let’s go!

Het is goed voor je houding, zorgt voor minder afleiding, je kunt werken op een volledig naar eigen keus ingerichte werkplek, dus waarom niet? Ik zou zeggen: start meteen met het leegmaken van een kamer of hoekje, en maak er iets moois van! En lees hier hoe je zo productief mogelijk kunt thuiswerken!

Wat is jouw belangrijkste reden voor een eigen werkplek? Deel ‘m met ons via redactie@vlwssn.nl en wie weet delen we ‘m in een volgend artikel.

Joli Deitzhttps://www.jolideitz.nl
Joli Deitz is storyteller in hart en nieren. Met haar vlotte pen zet ze de 'why' van ondernemers op papier en met haar camera brengt ze hun passie in beeld. Omdat de weg naar volwassenheid al hobbelig genoeg is, deelt ze graag haar tips met jou. Want zeg nu zelf: we hoeven toch niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden?

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen