Deze podcasts over geld móet je echt luisteren
13 januari 2022 
in Sparen

Deze podcasts over geld móet je echt luisteren

Dwalend door de bossen of met een blik op oneindig in de trein: podcasts kunnen voor fijne afleiding zorgen. Luister je vaker naar podcasts, dan heb je vast een bepaalde voorkeur ontwikkeld. Een crime-verhaal dat wel of niet wordt opgelost, een podcast over selfcare, een date-podcast of misschien een podcast over geld. Over geld? Zzzzz… saai. Wat nou als ik je vertel dat je hier juist veel van kunt leren? Ik heb een aantal podcasts over geld voor je op een rij gezet die je het een en ander kunnen leren over geldzaken. Podcasts die ik zelf ook (regelmatig) luister en waar ik elke keer weer inspiratie uithaal.

Goed met Geld Podcast

Bas en Arjan vertellen je over hoe je goed met je geld kunt omgaan. Zo vertellen ze over beleggen, je eigen bedrijf beginnen, je studieschuld. Kortom: hoe beheer je zó je financiën dat je financieel onafhankelijk bent en misschien zelfs wel eerder kunt stoppen met werken? Twee jonge gasten die je op een makkelijke manier tips geven hoe je meer uit je geld haalt. Per aflevering behandelen ze in een kwartier één onderwerp.

Jong Beleggen – de podcast

Milou en Pim geven info over álles wat je wilt weten over beleggen. Op een vlotte manier vertellen ze over hun eigen ervaringen met beleggen, de informatie die ze zelf hebben gevonden vóór ze begonnen met beleggen en wat ze nu tegen hun vroegere zelf zouden zeggen. Een grote tip: leer van iemand die net iets verder is met beleggen dan jij. Dan kun je leren van hun fouten en zelf een kickstart maken op de beleggingsmarkt.

Hoeveel ben ik waard?

Roelien is benieuwd hoeveel zij waard is. En dan niet alleen in geld. Om daarachter te komen spreekt ze wekelijks met (voornamelijk) zelfstandig ondernemers om te zien wanneer zij wisten wat ze waard waren. Hoewel de gasten in deze show vaak al wat verder zijn in hun carrière (ze kunnen het zich tenslotte veroorloven om duizenden euro’s aan een coach uit te geven) geven ze veel tips die jij als jongere luisteraar prima kunt gebruiken. Ook vertellen zij over hun valkuilen en angsten. Wie weet, weet jij straks al wat je waard bent! Hoe gaaf zou dat zijn?

WorkJuice Podcast

Deze hoort niet in het rijtje bij de typische podcasts over geld thuis (hoewel ze wel een aflevering over beleggen hebben), maar een podcast waarin Sharon en Tessa het over alle werk gerelateerde zaken hebben. Werk gaat echter altijd hand in hand met geld, waardoor je er op financieel gebied echt wel wat van kunt leren. Bijvoorbeeld hoe je onderhandelt over een hoger salaris. Of opkomen voor een gelijk salaris als vrouw ten opzichte van een man. En dus de beginselen over beleggen.

De Geldvrienden podcast

Een financieel vrij leven alleen weggelegd voor workaholics en mannen in pak? Thijs en Jeroen willen jou vrij maken van geldzorgen en van jou een financiële eindbaas maken. Geen simpele bespaartips, maar harde feiten die zorgen voor harde knaken. Wat doe je als je geen pensioen opbouwt? Hoe kom je aan één miljoen? Is een kasboekje cool? (JA!)

Heb jij jouw favoriete podcasts over geld al gevonden? Ik ben benieuwd wat je van mijn favorieten vindt. Niet elke podcast is voor iedereen gemaakt. Het heeft niet alleen met het onderwerp te maken, maar ook met de tone of voice. Spreekt de host je aan? Soms kom ik een reuze interessante podcast tegen, maar heeft de host een intens nasaal geluid. Kan ik persoonlijk absoluut niet handelen. Tsja, dan kun je je door de podcasts heen worstelen maar uiteindelijk luister je algauw 30 minuten per aflevering. Dus vergeet niet: is de een het niet voor jou? Dan is er vast nog wel een andere die je beter past. 

Heb je nog tips? Drop ze in de comments! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe podcasts over geld.

Over de schrijver
Inge is een reislustige vakidioot. Valt er iets te regelen, dan staat ze vooraan de rij te springen om mee te doen. Zo ook met het delen van kennis over volwassen worden. Want dit gaat met vallen en opstaan, ook bij haar.
Reactie plaatsen