Review: duurzame panty’s van Swedish Stockings

Tsja, panty’s. Wie heeft er soms geen grote hekel aan? Haakjes, ladders, scheuren of een lelijk patroon: de gemiddelde levensduur van een panty is kort. Zeer kort. Soms nog niet eens een halve minuut. Of ga je me vertellen dat jij nog nooit een panty al bij het aantrekken kapot hebt gemaakt? However, ik vind panty’s een issue als het gaat om duurzaamheid. Vanwege het productieproces, maar dus ook vanwege de levensduur. Daarom heb ik me verdiept in duurzame panty’s en bestelde ik twee varianten van Swedish Stockings. Lees hieronder mijn ervaring.

Duurzaam

De meeste panty’s worden gemaakt van nylongaren, dat een milieubelastend, op petroleum gebaseerd fabricageproces heeft dat leidt tot schadelijke koolstofemissies.  Swedish Stockings heeft als missie om de hele kousenindustrie te veranderen en om te zetten naar een duurzame productie in het algemeen. Het bedrijf maakt haar panty’s van nylon afval waardoor het productieproces minder schadelijk is. Daarnaast innoveren ze continu als het gaat om schonere manieren om te produceren, zoals hergebruik en verminderen van water, uitstoot en afval. Deze recyclingprocedure verlaagt tevens het energieverbruik.

Stijl

Het leuke aan Swedish Stockings is het brede assortiment aan panty’s, leggings, maillots en sokken. En dan niet alleen in een effen zwarte kleur, er is volop keus uit toffe printjes, kleuren en kantjes. Aangezien ik regelmatig een aparte panty draag, bestelde ik twee soorten: een effen zwarte panty van 30 denier en een soort kanten netpanty. Mijn bonnetje:

Frida Lace Tights Black, maat S, €8,40
Svea Tights 30 denier, Black, maat S, €20

Totaal: €28,40

Hier draag ik de zwarte effen (30 denier) panty van Swedisch Stockings.

Bestelgemak

Het voordeel van Swedish Stockings is dat ze een eigen webshop hebben, en daarnaast online verkooppunten als de Bijenkorf, AboutYou en Zalando. Ik heb nog geen fysieke verkooppunten in Nederland gespot. Bij online aankoop is onderzoek naar je maat altijd verstandig. Gelukkig is de website duidelijk en staan er klantreviews op die het maken van een keuze makkelijker maken. Zelf draag ik altijd maat S en dat geldt ook voor de panty’s van Swedish Stockings.

Het product

De bezorging en verpakking van de panty’s zijn netjes. De panty’s zijn zorgvuldig verpakt in een kartonnen doosje. Het is met een online aankoop altijd spannend of het product naar wens is, maar in dit geval zijn de duurzame panty’s precies zoals gehoopt. De effen panty is helemaal gaaf in kleur zonder gekke strepen of halen. Met printjes of patronen is het lastig inschatten hoe het staat op je lichaam, maar de kanten netpanty is nog mooier dan verwacht. De maat S is voor beide panty’s precies juist, dus dat is erg fijn. De aankoop is geheel naar wens!

Hier draag de Frida Lace Tights Black. Hoe tof is deze panty?!

Comfort en kwaliteit

De reden waarom ik voor Swedisch Stockings koos, is het duurzame productieproces en de langere levensduur. Het productieproces is een gegeven dus daar zit ik sowieso goed. Maar hoe zit het met de langere levensduur? Ik heb de panty’s nu zo’n vier maanden en de effen zwarte panty heb ik meerdere keren gedragen. Deze panty zit fijn, is strechy waardoor het aantrekken makkelijk gaat en is nog helemaal in tact. Ook een rondje in de wasmachine heeft de panty geheel doorstaan. Het valt me op dat wanneer ik met mijn nagel langs de panty ga, of met een schoenrits, de panty geen ladders of gaatjes krijgt. Ik ben soms nogal klunzig dus dit is voor mij wel echt een pluspunt. Uiteraard bieden eerdere resultaten geen garantie voor de toekomst, maar ik denk dat een goedkope panty in sommige situaties al wel kapot zou zijn.

De kanten netpanty is wat lastig aantrekken vanwege het neteffect. Je moet hier dus voorzichtig mee omgaan. Helaas had ik de pech dat ik uit haast net iets te hard aan één draadje trok waardoor die knapte. Gelukkig was dit bovenaan bij mijn heup en is dus niet te zien. Het voordeel aan een netpanty is dat je het wel bij elkaar kunt binden met een draadje dus ik heb dit nu zo opgelost. Verder staat de panty erg tof en wil ik ‘m in de zomer vaak met rokjes combineren. Leuk voor een feestje of verjaardag! Ondanks de pech met het gesprongen draadje zou ik de panty wel weer kopen en er iets voorzichtiger mee omgaan.

Het eindoordeel

Om eerlijk te zijn vind ik het kopen van duurdere panty’s best lastig. De netpanty was in de aanbieding dus die prijs viel erg mee. Over het algemeen heb ik wel snel een gevoel dat ik voorzichtig moet zijn met een duurdere panty, uit angst dat ze kapot gaan. In dit geval zorgt de duurdere prijs voor een langere levensduur. Ik denk dus dat je met goedkope panty’s voorzichtig moet zijn, omdat de kwaliteit lager is, en dat een panty van Swedish Stockings dus wel tegen een (klein) stootje kan. Die angst dat de duurzame panty’s snel kapot gaan, moet ik dus even uit mijn hoofd zetten haha.

Al met al ben ik erg tevreden met beide duurzame panty’s en zou ik ze zeker nog een keer bestellen. Omdat je ze online bestelt, heb je ze niet meteen in huis. Op zich niet erg, want als ze langer meegaan, hoef je ze minder vaak te kopen. Ik denk dat ik langzaam wat extra panty’s van Swedish Stockings aanschaf. Door de panty’s netjes te bewaren en ze voorzichtig aan te trekken, zullen ze dus zeker lang(er) meegaan dan je gewend bent.

Steeds vaker probeer ik voor de ‘standaard’ producten duurzame varianten te vinden, zoals deze panty’s. Laatst schreef ik ook een review over een duurzaam dekbedovertrek van het Amsterdamse merk Yumeko. Op VLWSSN neem ik jullie dan ook graag mee in mijn zoektocht naar een duurzaam leven en ik zal zeker vaker reviews delen over producten die ik gebruik!

Esther Riphagen
Een echte creatieve duizendpoot, dat is Esther. Van artikelen schrijven tot dichten en van droogbloemen tot aan verbouwen. Ze staat nooit stil en struikelt wel eens. Via VLWSSN deelt ze al haar do's en don'ts zodat jij steady kan blijven gaan!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen