Duppie Dinsdag: reizen en shoppen met korting

Het liefst winkel ik niet zonder korting. Maar of we nu wat bewuster om willen gaan met ons geld, of all the way gaan en een duurzame capsule wardrobe starten: mooie spullen zijn niet goedkoop. Hoe kunnen we toch mooie merken kopen, zonder een lening aan te hoeven vragen?  

Shoppen bij online voordeelsites

Online heb je diverse websites waar je grote merken voor een prikkie kan kopen. Je maakt een account aan en hop! Daar zijn je Vans voor €30,- of je GAP trui voor een tientje. Mijn favorieten:

 • Veepee
  Variërend van huishoudelijke apparaten tot kleding kan je hier wekelijks nieuwe aanbiedingen vinden van de meest luxe merken. Meld je je aan via deze link ontvang je ook nog eens €10,- korting op je eerste bestelling!
 • Zalando Lounge
  De outlet van een van de meest bekende online warenhuizen. Hetzelfde concept als hierboven.
 • Otrium
  Stop drie bij de designertour. Een van de best groeiende Nederlandse bedrijven is Otrium en daardoor extra leuk om in de gaten te houden.
 • Sovendus
  Niet iets wat je zomaar aan kan zetten, maar zie je ze voorbijkomen? Denk dan vooral niet dat het spam is! Het zijn kortingscodes die je vaak een aantal weken/maanden kan bewaren. Zeker als je vaker fotoboeken laat printen of iets bij grotere merken koopt zoals Fonq is het heel interessant je aan te melden voor dit programma. We love korting.

Tip: zet bovenstaande meldingen aan voor aanbiedingen en stel daarna regels in (check je eigen e-mail even hoe je dat doet) waardoor de mailings automatisch in een aparte map komen te staan. Dan word je niet zichtbaar gespamd, maar krijg je wel meldingen binnen van gewenste sales. Meestal kan je zien wanneer welk merk in de sale komt en hier specifiek een melding voor aanzetten. Handig!

Ik koop vrijwel niets voor de volle mep

Activiteiten met korting

Ik doe vrijwel niks voor de volle mep. Leuk, die tarieven-webpagina van welk pretpark dan ook. Jullie zijn jaarlijks in de aanbieding bij de AH dus waarom zou ik in vredesnaam 100% van de prijs betalen? Wil je niet naar een pretpark, maar een massage en wil je hier geen €60,- aan uitgeven? Ik heb een aantal online tips waar je veel geld kan besparen.

 • Dagpas.nl
  Ik ga niet naar de bioscoop zonder hier mijn kaartje te kopen. Het bespaart misschien maar 3 euro per kaartje, maar dat elke keer is toch weer een hele hoop.
 • Optimel Eurosparen
  Op de producten van Optimel staat een code. Met deze code kun je via het Eurosparen-programma van Optimel best wat korting krijgen, zelfs op de bioscoop. Heel eerlijk: er staat niet altijd iets waardevols op, maar je zal maar net op zoek zijn naar die ene staafmixer die je hier met korting kan kopen. Of naar een musical willen gaan, meestal vind je hier de korting.
 • Groupon
  Een open deur, maar toch haal ik hier vaak veel vanaf. Een keer ergens voordeliger eten of dus die goedkope massage. Mijn vaste adresje staat hier vaak op, waardoor ik nooit meer betaal dan €40,- voor een uur massage.

Tweedehands is ook korting

Wie zegt dat tweedehands items niet meer kunnen? Ze zijn juist hartstikke hip!

 • Kleding
  Online via sites als Vinted of United Wardrobe of – voor de die hards – in de kringloopwinkel. Gewoon een keer wassen en daarna lekker dragen. Scheelt vaak 50-80% van de prijs.
 • Refurbished
  Waarom zou je nog een nieuwe smartphone kopen als je ze voor veel minder tweedehands kunt kopen? En wist je dat het niet alleen voor telefoons geldt, maar bijvoorbeeld ook voor laptops? Als het je niet om het meest nieuwe model gaat, adviseer ik je om te zoeken op ‘refurbished’. Zo bespaar je niet alleen geld: je zorgt er ook voor dat er minder nieuwe (plastic) spullen de wereld in komen die zorgen voor overconsumptie.

Bespaar geld en koop voortaan geen nieuwe smartphone meer

Reizen met korting

Ja… met een 40% kortingskaart zeker. Nee! Dat is één mogelijkheid, maar er zijn nog meer opties waardoor je voordeliger kunt reizen:

 • NS aanbiedingen
  De NS biedt zelf talloze aanbiedingen aan die – als je ze uitrekent – erg goedkoop kunnen uitpakken. Een groepsticket (4+ personen) in de daluren kost bijvoorbeeld maar €8,- per persoon per enkele reis. Maakt niet uit waar je heen gaat. Vaak is er ook een seizoensaanbieding voor zo’n €25,- incl. koffie en appeltaart. Even ervan uitgaande dat koffie en appeltaart al gauw €5+ kost, is je ticket dus nog maar €20,-. Dat is retourtje Utrecht-Rotterdam al!
 • Treinreiziger.nl
  Deze website verzamelt alle goedkope treinkaartjes in één overzicht. Ook erg handig als je internationaal gaat!
 • Lekker weg met de Albert Heijn
  Heel veel uitjes, overnachtingen én soms treinkaartjes met korting. En zonder die verdraaide actie waar je stickers/zegels voor moet sparen. Oeh, en de Kruidvat heeft ook regelmatig goedkope treinkaartjes!

We hebben iets nieuws bij VLWSSN: Duppie Dinsdag! Elke dinsdag helpen we je graag verder met een financieel onderwerp. Of het nu bespaartips zijn, manieren om van je geld meer geld te maken of de grote financiële stappen in je leven zoals een hypotheek aanvragen: you name it. Heb je zelf een vraag waar je graag meer van wil weten? Of waar je tot nu toe nog nergens info over hebt kunnen vinden? Laat het ons weten op redactie@vlwssn.nl. Dan gaan wij er achteraan!

Bewaar dit artikel op Pinterest.

Inge Renes
Inge is een reislustige vakidioot. Valt er iets te regelen, dan staat ze vooraan de rij te springen om mee te doen. Zo ook met het delen van kennis over volwassen worden. Want dit gaat met vallen en opstaan, ook bij haar.

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen