Eerlijk alles delen: bespaar geld op je abonnementen

Heb je al eens naar al je abonnementen gekeken? Schrik niet, want dat zijn er waarschijnlijk heel wat. Denk bijvoorbeeld aan je sport-, Netflix-, Spotify- en telefoonabonnement. Dit allemaal samen kan je zo maar tientallen tot misschien wel ruim honderd euro in de maand kosten. Tijd om daar wat aan te doen! Hoe? Door je abonnementen te delen én dus ook de kosten te delen.

**Let op: artikel gaat op de volgende pagina’s verder (zie knoppen onderaan dit stuk)**

Spotify

Spotify kun je gratis gebruiken, maar je kunt ook een premium-abonnement afsluiten. Gratis klinkt heel leuk, maar je hebt toch wat beperkingen. Zo kun je niet elk nummer kiezen dat je wilt afspelen, krijg je tussendoor reclame, kun je offline geen muziek luisteren en heb je niet de hoogste muziekkwaliteit. Als je dat niet erg vindt, dan is een gratis Spotify-account perfect voor jou. Je bespaart zo ook geld! Maar mocht je toch een premium-abonnement willen en ongestoord nummers willen streamen en offline luisteren, dan zijn er een paar opties.

Premium individueel – €9,99 p.m.

Voor €9,99 per maand heb je een Spotify-premium abonnement voor één persoon. Je kunt het account wel op twee telefoons gebruiken, maar je kunt niet tegelijk muziek luisteren. Wil je graag met jouw huisgenoot of partner een Spotify-abonnement afsluiten? Dan is dit een prima optie als jullie afspreken wie wanneer de app mag gebruiken. Zo voorkom je irritaties dat iemand ineens de muziek overneemt! Je kunt de kosten delen, ieder betaalt dan €5 per maand.

Kosten: €5 p.m., als je hetzelfde account met twee personen gebruikt.
Besparing per jaar: €60

Als je het abonnement deelt met vijf anderen, betaal je maar 2,50 per maand

Premium family – €14,99 p.m.

Voor €14,99 per maand heb je een family-abonnement waarmee je zes accounts kunt maken. Ideaal om te delen met huisgenoten of je familie. Een eis voor dit abonnement is wel dat iedereen op hetzelfde adres woont. Voorheen kon je het family-account ook gebruiken met bijvoorbeeld vrienden of collega’s, maar Spotify heeft aangegeven waarschijnlijk periodiek te vragen om een thuisadres verificatie. Zo wil de streamingdienst misbruik tegengaan. Woon je met meerdere huisgenoten of familie op hetzelfde adres? Dan kun je dit abonnement dus prima gebruiken en de kosten delen. Als je het abonnement deelt met vijf anderen, betaal je maar €2,50 per maand!

Kosten: €2,50 p.m., als je het abonnement gebruikt met zes personen.
Besparing per jaar: €90*

*Premium individueel kost €120 per jaar (als je het niet deelt met iemand anders), Premium Family met zes gebruikers kost €30 per persoon per jaar (€180 in totaal).

Voor andere muziekstreamingdiensten, zoals Apple Music, kun je ook je kosten naar beneden brengen door de kosten van de abonnementen te delen met anderen.

Joni Hendrix
Joni is oprichter en hoofdredacteur van VLWSSN. Na haar studie miste ze een plek waar ze heen kon met al haar vragen. Want... je bent klaar met studeren, en nu? Omdat ze dit erg gemist heeft, is ze dit platform gestart om jou wél een plek te geven waar je terecht kunt voor heel veel informatie over het leven na je studie.

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen