5x gezonde baksels voor als je bezoek krijgt

Krijg je binnenkort familie of vrienden op bezoek en weet je nog niet wat je wilt serveren bij de koffie of thee? Hieronder zetten wij vijf gemakkelijke en gezonde baksels voor je op een rij. Let op: alle recepten zijn gezond(er), dus verwacht geen mega lekkere caloriebommen zoals een cheesecake. Maar deze bakrecepten zijn ook heul lekker. Dus: bakkers klaar, bakken maar (zoals André van Duin zou zeggen!).

1. Pindakaas fudge


Oh, wat is deze pindakaas fudge heerlijk! Saskia Koopman bedacht dit recept en wat zijn we haar daar dankbaar voor. Op haar blog Blij suikervrij deelt ze lekkere suikervrije recepten en deze pindakaas fudge is er daar één van. Ze maakte ook een chocolade walnoot variant, die is ook lekker. De fudge is perfect om bij de koffie of thee te serveren.

Het recept van de pindakaas fudge vind je op de website van Saskia.

2. Chocolade cupcakes

Het eerste kookboek van Rens Kroes ‘Powerfood‘ was meteen een groot succes. In dit kookboek staan hele lekkere recepten, maar het nadeel is wel dat de recepten vaak niet de standaard ingrediënten bevatten die je bij de supermarkt kunt kopen. Maar gelukkig zijn de chocolade cupcakes die in het kookboek van Rens staan heel simpel te maken én je hoeft er niet voor naar een specialzaakje. Ze zijn echt goddelijk, zó lekker.

Lees snel het recept van deze chocolade cupcakes.

3. Bananenbrood

All time favorite! Het bananenbrood van de Groene Meisjes is een succesnummer. Als er mensen op bezoek komen, moet je dit gezonde vegan bananenbrood zeker maken. Voeg bijvoorbeeld nog ongezouten noten en 90% pure chocolade toe en dit baksel wordt in no time de favoriet van jouw familie en vrienden. Heerlijk!

Wil je dit bananenbrood ook maken? Ga dan snel naar de website van de Groene Meisjes.

4. Chocolade oatbar

Deze chocolade oatbar is ook al zo lekker én gezond(er). De oatbar is helemaal niet moeilijk om te maken, maar let wel op: de chocoladelaag kan wat heftig zijn. Er gaat een hele reep pure chocolade in (liefst 85% of 90% cacao), dit is wel veel. Je kunt ook een halve reep erin doen, dan is de chocoladelaag wat minder dik en heftig.

Lees het recept van de chocolade oatbar op de website van Good Food Love.

5. Ontbijtrepen

Ontbijtrepen uit het Basiskookboek 100% Suikervrij zijn niet alleen perfect als ontbijtje, maar zijn ook heerlijk bij de koffie of thee. Ze zijn gemakkelijk te maken, maar je hebt er wel wat ingrediënten voor nodig. Hieronder vind je het recept voor deze heerlijke ontbijtrepen (recept is afkomstig uit het Basiskookboek 100% Suikervrij).

  • Flinke hand gedroogde dadels, abrikozen, vijgen of rozijnen
  • 2 el havermout
  • 2 el gehakte noten (ongezouten)
  • 2 el kokossnippers
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el pompoenpitten

En zo maak je de repen:

  • Kook eerst de gedroogde dadels, abrikozen, vijgen of rozijnen. Dan zijn ze wat zachter.
  • Meng ondertussen alle andere droge ingrediënten door elkaar.
  • Giet de vruchten af en meng met het noten-pittenmengsel totdat het een stevige massa wordt.
  • Is het mengsel nog te nat? Voeg er dan nog wat havermout aan toe.
  • Druk het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm of druk het uit op een plaat en zet het in de koelkast. Laat het een paar uur opstijven.
  • Yes, je ontbijtrepen zijn klaar. Je kunt ze eten als ontbijt, serveren bij de koffie of thee, of meenemen naar werk, eten na het sporten of als avondsnack.

Joni Hendrix
Joni is oprichter en hoofdredacteur van VLWSSN. Na haar studie miste ze een plek waar ze heen kon met al haar vragen. Want... je bent klaar met studeren, en nu? Omdat ze dit erg gemist heeft, is ze dit platform gestart om jou wél een plek te geven waar je terecht kunt voor heel veel informatie over het leven na je studie.

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen