Positivity hack: hoe blijf je elke dag dankbaar voor wat je hebt?

Sinds – even terugbladeren hoor – 5 augustus 2019 houd ik in een notitieboekje mijn dagelijkse geluksmomentjes bij; een soort dankbaarheidsdagboekje. Het begon met minimaal drie op een dag, maar het aantal schoot al snel naar tien en meer.

Dankbaar dagboekje

De opdracht: schrijf elke dag minimaal drie dingen op waar je die dag blij van werd en waar je dankbaar voor bent. Dat mogen grote dingen zijn, zoals het halen van een diploma, maar ook kleine dingen. Bijvoorbeeld een wandeling in het zonnetje. Simpel toch?

Neem hiervoor een boekje dat je speciaal hiervoor gebruikt. Wanneer je het op een plek ligt waar je dit elke dag ziet, vergeet je niet om erin te schrijven. Het beste is om je lijstje ’s avonds te noteren, omdat de dag dan nog vers in je hoofd zit en je hierdoor met een positief gevoel de dag afsluit. Hierdoor val je bovendien vrolijk en ontspannen in slaap.

Je sluit de dag af met een positief gevoel

Na regen komt zonneschijn

Ik weet niet meer precies waar ik het idee vandaan heb gehaald, maar ik schrijf er nog steevast elke dag in. Zelfs als je een rotdag hebt gehad, dwingt het je om positief terug te kijken. Bovendien word je er blij van om ze later eens terug te lezen.

Het maakt je bovendien bewuster van de dagen die je meemaakt. Tijd lijkt soms zo snel voorbij te gaan (vooral nu!), maar als ik een dag van drie maanden geleden teruglees, weet ik weer precies wat ik die dag deed en hoe ik me voelde. Je herbeleeft bovendien alleen je leukste, vrolijkste en meest dankbare momenten.

Van 3 naar 15

Mij valt op dat het er ook steeds meer worden. Ik begon met minimaal drie per dag, maar algauw werden dat er vijf, toen acht, toen twaalf. Inmiddels zit ik gemiddeld op een stuk of vijftien geluksmomentjes per dag! Daar word ik ook nog eens extra vrolijk van.

Inmiddels noteer ik wel 15 geluksmomentjes per dag

Houd jij je geluksmomentjes op een dag bij? Zeker doen hoor, hoe meer positiviteit hoe beter! Denk eens na over je dag: wat waren nu al momenten waarvoor je dankbaar bent vandaag?

Wil je naast meer positiviteit in je leven ook je dag meteen vrolijk en goed starten? Lees dan dit artikel over het geheim van een goede start van je ochtend!

Joli Deitzhttps://www.jolideitz.nl
Joli Deitz is storyteller in hart en nieren. Met haar vlotte pen zet ze de 'why' van ondernemers op papier en met haar camera brengt ze hun passie in beeld. Omdat de weg naar volwassenheid al hobbelig genoeg is, deelt ze graag haar tips met jou. Want zeg nu zelf: we hoeven toch niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden?

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen