De meest klunzige schoonmaakblunders (en hoe jij ze voorkomt)

Jezelf in een hoekje dweilen, de witte was bij de rode was of hardnekkige schoonmaakmiddelen gebruiken op oppervlakken die daar stiekem niet zo goed tegenkunnen: schoonmaakblunders maken we allemaal. Als redactie zetten we onze meest klunzige poetsflaters op een rijtje en we helpen jou om deze schoonmaakblunders te voorkomen. Zo aardig zijn we dan ook wel weer!

Of je het nu wilt of niet: het huishouden is een must-do in je leven, tenzij je genoeg geld hebt voor een schoonmaker. En zelfs dan is het fijn om tips op te doen. Zoals hoe je je afval scheidt, hoe je een feestje maakt van je badkamer poetsen, hoe je je wasmachine onderhoudt of hoe je een opgeruimd huis creëert. Stiekem zijn de schoonmaakblunders echter ook heel leerzaam!

Natuursteen + antikalk = geen goede combi

Zo ben ik afgelopen maand de douche van mijn ouders te lijf gegaan met triple antikalk van HG (trust me, het was nodig), waarna de grote, zwarte, natuurstenen tegels wit uitsloegen. Oeps! Daar bleken ze niet zo goed tegen te kunnen. Tip voor jou: heb je iets anders dan simpele badkamertegels? Zoek dan even op of het oppervlak wel tegen jouw schoonmaakmiddelen is opgewassen! Toch een flater geslagen? Vrees niet: als je er snel bij bent, is het nog te redden. Zo is het na flink schrobben met allesreiniger toch nog goed gekomen.

Scheid je gekleurde was

Het is eigenlijk een no-brainer, maar het komt gek genoeg toch vaak voor. Maar liefst twee leden van onze zeskoppige redactie heeft wel eens de rode met de witte was gemixt. Per ongeluk natuurlijk! Heb je een kledingstuk dat zulke twee heftige kleuren in één heeft? Doe dan een scheutje azijn bij je was of koop speciale kleurdoekjes die de restjes opvangen. Wat ben jij blij als dat kleurdoekje roze uit de was komt, in plaats van je witte outfit!

Verkeerde maat vuilniszakken

Heb jij ook geen idee hoe groot jouw prullenbak is? Je bent niet de enige die geen bijzondere skills heeft in vuilnisbakmaten inschatten. En hebben we eenmaal de goede rol in huis gehaald, zijn we de afmetingen alweer vergeten zodra we in de winkel staan. De volgende keer maar even in je notities of op je boodschappenlijstje vermelden wat ook alweer de goede maat was!

Leeg je stofzuiger buiten

Heb jij een zakloze stofzuiger? Redacteur Laszlo ook! Nadat ze eens het hele huis grondig had gestofzuigd, ging er iets mis met het leeg schudden van het stofcompartiment. Het gevolg: de hele vloer lag weer onder alle zooi… Tip: leeg je stofzuiger buiten. Tenzij je toe bent aan bezigheidstherapie, natuurlijk.

De strafhoek in

Maar even serieus: wie heeft zichzelf nog niet eerder een hoekje in gedweild? Ergens vond ik dat ik het prima geregeld had. Ik had mezelf in elk geval naar een stoel toe gedweild en dacht daar lekker te kunnen relaxen tot de vloer droogde. Ware het niet dat het vrij oncomfortabel zit, met je benen omhoog en een dweil in de lucht. Houd daar dus rekening mee, voordat je jezelf de hoek in drijft!

Wauw, wat een schoonmaakblunders! Maak jij wel eens van dit soort klunzige fouten in het huishouden? Wij zijn heel benieuwd! Deel jouw grootste poetsflater met ons en mail ze naar redactie@vlwssn.nl!

Joli Deitzhttps://www.jolideitz.nl
Joli Deitz is storyteller in hart en nieren. Met haar vlotte pen zet ze de 'why' van ondernemers op papier en met haar camera brengt ze hun passie in beeld. Omdat de weg naar volwassenheid al hobbelig genoeg is, deelt ze graag haar tips met jou. Want zeg nu zelf: we hoeven toch niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden?

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen