Het hongerige dekbedovertrek: hoe houd je de was uit elkaar?

Je kent het wel: je haalt je bed af, gooit alles in de wasmachine met wat kleiner wasgoed. Wanneer de wasmachine klaar is, heeft je dekbedovertrek al het kleine wasgoed opgeslurpt. Als een mol graaf je naar je verdwenen wasgoed tot ergens diep in de punten van je lakens. Hoe komt dat eigenlijk en wat kun je eraan doen?

Er zijn verschillende specifieke antwoorden, maar het komt vooral neer op het volgende: je dekbedovertrek ligt als zwaarste object in de wasmachine meestal onderaan. Een wasmachine draait meestal één kant op tijdens het wasprogramma, maar af en toe gaat de trommel plots de andere kant op, om de was los te maken. Hierdoor komt de toch al enorme opening van de hoes open te liggen.

Kleiner wasgoed valt hier door het heen en weer draaien van de trommel vervolgens gemakkelijk in. Tijdens het centrifugeren worden deze verder de hoes in geduwd, met als gevolg dat je zelf je dekbedovertrek in moet kruipen om alles weer terug te vinden. Overigens ondervinden sommigen dit probleem niet met de wasmachine, maar met de droger.

Als een mol graaf je naar je verdwenen wasgoed tot ergens diep in je lakens

Wat doe je ertegen?

Op diverse websites en forums kun je een hoop slimme trucjes vinden om deze wasgoednesteling tegen te gaan. Zo kun je van je wasgoed een pakketje vouwen met de opening zo ver mogelijk naar binnen toe. Ook vaak genoemd: de opening dichtmaken door er knoopjes op te naaien, een elastiekje omheen te doen of speldjes of sokkenknijpers te gebruiken.

Een andere tip is om je dekbedovertrek apart te wassen of om deze in een kussensloop te vouwen, waardoor de kans kleiner is dat al je was zich daar gaat verzamelen. Welke tip het beste en fijnste werkt, is voor iedereen anders.

Je was dichtvouwen, speldjes gebruiken of apart wassen: wat is jouw beste tip?

Is het wel een probleem?

Maar eerlijk is eerlijk: is het echt een probleem? Als het je veel irritaties oplevert, is het een idee om een van bovenstaande oplossingen uit te proberen. Maar haal je de was gewoon uit de trommel en kieper je het dekbedovertrek om boven je wasmand, dan is het eigenlijk al geen probleem meer.

Wij zijn wel benieuwd naar jouw ervaringen met de hongerige dekbedhoes! Heb jij hier last van? En wat is jouw beste tip? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar redactie@vlwssn.nl!

Joli Deitzhttps://www.jolideitz.nl
Joli Deitz is storyteller in hart en nieren. Met haar vlotte pen zet ze de 'why' van ondernemers op papier en met haar camera brengt ze hun passie in beeld. Omdat de weg naar volwassenheid al hobbelig genoeg is, deelt ze graag haar tips met jou. Want zeg nu zelf: we hoeven toch niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden?

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen