Over ons

Je kent het vast wel: je bent klaar met je studie en dan? Blijf je bij je ouders wonen of ga je op zoek naar een eigen huisje? Hoe vind je die eerste (tweede of derde) leuke baan? Hoe combineer je werk met een gezonde levensstijl? Ohja, hoe regel je jouw financiën? En dan nog maar te zwijgen over het huishouden en eventueel een eigen huis kopen.

Na je studie verlaat je het 'veilige' studentenleven en zet je een stap in het volwassen leven. Er komen ineens heel veel keuzes en verantwoordelijkheden jouw kant op. En de meeste dingen die op je pad komen, doe je voor de eerste keer. Denk bijvoorbeeld aan: voor altijd het huis uit, samenwonen, fulltime (of parttime) werken, administratie bijhouden, rekeningen betalen, het huishouden runnen en zo kunnen we nog wel even blijven doorgaan.

VLWSSN biedt eerste hulp bij volwassen worden
Gelukkig hoef je dit niet allemaal alleen te doen, want VLWSSN helpt je daar graag bij. Vanaf je 18e ben je officieel volwassen, maar voel je je dan ook al echt volwassen? In de loop der jaren maak je grote keuzes, waardoor je je steeds meer als een volwassen persoon gedraagt én voelt. Je gaat 'grote mensen' keuzes maken. Die keuzes waarvan je dacht dat je ouders die alleen maar hoefden te maken!

Om jou een handje te helpen, delen we wekelijks artikelen over alles wat te maken heeft met volwassen worden (of zijn). De volgende thema's staan bij ons centraal: Huishouden, Carrière, Financiën, Gezondheid, Duurzaamheid, Relaties en Vrije Tijd.

VLWSSN is er voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken, maar richt zich vooral op (jong)volwassenen tussen de 22 en 26 jaar.

Het VLWSSN-team

Joni Hendrix

Oprichter en hoofdredacteur

Joni Hendrix is de oprichter en hoofd-redacteur van VLWSSN. Al jaren miste ze een plek waar ze terecht kon met haar vragen rondom volwassen worden. Vragen over bijvoorbeeld het kopen van een huis, het runnen van een huishouden (hoe krijg je die rode wijnvlekken nou weer uit kleding?), hoe kies je de beste wasmachine of hoe regel je jouw financiën? Daarom is ze VLWSSN begonnen. Want ze weet zeker dat ze niet de enige is met vragen over volwassen worden. En lucky you, nu heb jij wel een plek waar je terecht kunt met al je volwassenvragen.

Joli Deitz

Redacteur

Joli Deitz is storyteller in hart en nieren. Met haar vlotte pen vertaalt ze de passie van ondernemers naar ijzersterke website- en socialmediateksten. Toen ze lucht kreeg van Joni's platform, wilde ze gelijk meedoen. Want wie ervaart nu niet het ongenoegen van het volwassen worden? Door middel van het delen van haar ervaringen hoopt ze de lezers van VLWSSN genoeg tips en informatie te bieden om niet elke keer opnieuw het wiel uit te hoeven vinden. Zodat het net even wat gemakkelijker gaat, want het volwassen leven is soms al moeilijk zat!

Inge Renes

Redacteur

Inge Renes is een reislustige vakidioot. Valt er iets te organiseren, dan staat ze vooraan de rij te springen om mee te doen. Of het nu een reis, een etentje of de begroting voor een groots evenement is, ze is van alle markten thuis. Haar vriendinnengroep omschrijft ze als haar persoonlijke vraagbaak en Google is haar tweede naam. Samen zijn ze 'groot' geworden en die kennis deelt ze nu graag met de lezers van VLWSSN. Haar doel? Stoffige onderwerpen luchtig maken en goed voorbereid zijn cool maken, zodat het leven net een beetje makkelijker wordt.

Laszlo van Beerendonk

Redacteur

Laszlo van Beerendonk is een vrolijke creatieveling. Van jongs af aan doet ze niets liever dan de hele dag schrijven, en dit doet ze nu ook voor haar bedrijf Familiar Words. Met een creatieve blik en een nuchtere instelling helpt ze ondernemers met het vertellen van hun verhaal. Maar ook voor haar blog schrijft ze over onderwerpen als entertainment, cultuur en carrière. Toen VLWSSN op haar pad kwam, wist ze dat ze hier deel van uit wilde maken. Iedere dag leert ze nog dingen over hoe volwassen worden nu echt werkt. Want eigenlijk worden we nooit volwassen, toch?

Esther Riphagen

Redacteur

Een echte creatieve duizendpoot, dat is Esther. Van artikelen schrijven tot dichten en van droogbloemen tot aan verbouwen. Ze staat nooit stil en struikelt wel eens. Niet zo gek ook, want volwassen worden is vallen, opstaan, doorgaan en leren van obstakels. En met haar 30 jaar heeft ze al heel wat ervaring. Wat ze in ieder geval zeker weet is dat je continu verandert en jezelf opnieuw ontdekt. Hoe mooi is dat? Via VLWSSN deelt ze al haar do's en don'ts over volwassen worden, zodat jij steady kan blijven gaan! Handig, want samen sta je sterk.

Laurine Broekhuizen

Redacteur

Laurine Broekhuizen is met haar 20 jaar de jongste VLWSSN-redacteur! Ze begint nu eigenlijk pas net met volwassen worden en daarom deelt ze graag al haar ervaringen met jullie. De hoogte- en dieptepunten! Haar grootste hobby is vintage. Ze kan uren struinen om de mooiste spulletjes te vinden. De ene keer een merkblouse en de andere keer een prachtige oude buikkast die ze vervolgens zelf opknapt. Duurzaam én lekker voor je portemonnee, daar gaat ze voor. Op VLWSSN neemt ze jullie dan o.a. ook mee in haar zoektocht naar mooie vintage vondsten!