5 toffe én originele cadeaus voor je vriend

Een leuk én origineel cadeau voor je vriend, het wordt elk jaar lastiger. Je moet natuurlijk het cadeau van vorig jaar overtreffen, maar hoe doe je dat als je toen alles uit de kast hebt gehaald? Geen paniek, hieronder vind je vijf toffe en originele cadeaus voor je vriend. Let op: na dit jaar wordt het nóg moeilijker om je cadeau te overtreffen!

Houten horloge

Wil je een cadeau geven dat je partner altijd bij zich kan dragen? Dan is een houten horloge perfect. Bijvoorbeeld bij Wood Watch verkopen ze prachtige houten horloges. Je kunt ook nog een lieve tekst laten graveren aan de achterkant, als dat niet uniek is weet ik het ook niet meer.

Weekendje weg

Een weekendje weg is een van de fijnste cadeaus om te geven én krijgen. Geef bijvoorbeeld een weekendje Praag of Parijs cadeau (of in Nederland als je nu liever niet naar het buitenland gaat). Je kunt het zo duur maken als je wilt, een paar daagjes er samen tussenuit is zo waardevol. Je kunt ook alleen het hotel betalen en één keer uiteten. Maak dit bij het geven van het cadeau wel duidelijk. Je hoeft natuurlijk niet alles te betalen, want dan wordt het wel een flinke kostenpost. Als je bijvoorbeeld alleen het hotel betaalt, zorg dan wel dat je een gaaf hotel uitkiest. Geen standaard hotel van een groot hotelketen!

Overnachting in een vuurtoren

Wil je een échte unieke ervaring geven? Boek dan een overnachting in de vuurtoren in Harlingen. Hoe gaaf is dat? Je betaalt er wel flink voor. Een overnachting kost al snel meer dan 300 euro, maar dan heb je wel een onvergetelijk en fantastisch cadeau. Kun je dit nog wel overtreffen?

Hakbijl werpen of kleiduivenschieten

Als je graag een ervaring cadeau wilt doen, maar geen groot budget hebt voor bijvoorbeeld een weekendje weg, geef dan een activiteit cadeau. Je hebt al hele leuke activiteiten voor een paar tientjes, zoals kleiduivenschieten, hakbijl werpen, ginworkshop bijvoorbeeld bij Bottle Distillery in Eindhoven of kookworkshop. Heb je iets meer te besteden? Hoe tof is deze huskeytocht in Limburg?

Speciale drank

Een biertje of flesje goedkope whisky zijn natuurlijk wel wat standaard cadeaus. Maar ga eens op zoek naar speciale drank, zoals een luxere whisky of gin (zoals deze Texel Gin of Beefeater Burroughs Reserve). Of leg een flesje Hertog Jan Grand Prestige in de rijpingskelder. Wedden dat dit gewaardeerd wordt.

Extra tip: wil je écht voor een uniek cadeau gaan dat je zeker niet kunt overtreffen? Organiseer dan een surprise party. Lees hier hoe je dat doet! (p.s. weet wel waar je aan begint, een houten horloge of lekkere fles drank kopen is natuurlijk een stuk makkelijker én dat zijn ook zeker mooie cadeaus voor je vriend).

Joni Hendrix
Joni is oprichter en hoofdredacteur van VLWSSN. Na haar studie miste ze een plek waar ze heen kon met al haar vragen. Want... je bent klaar met studeren, en nu? Omdat ze dit erg gemist heeft, is ze dit platform gestart om jou wél een plek te geven waar je terecht kunt voor heel veel informatie over het leven na je studie.

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen