Nieuw in een stad: hoe leer je nieuwe mensen kennen?

Verhuizen naar een nieuwe stad is altijd spannend. Je moet niet alleen een stad leren kennen, maar ook een nieuwe thuisbasis creëren en een nieuwe vriendenkring opbouwen. Maar hoe leer je nieuwe mensen kennen in een nog onbekende stad? Nou, dat is eigenlijk best gemakkelijk.

Wees niet bang

De eerste stap naar het leren kennen van nieuwe mensen is contact leggen met iemand, of dit nou via een app of in het echt is. Stap bijvoorbeeld op iemand af of stuur via social media een bericht naar iemand die in jouw stad woont. Vraag of die persoon je meer over de stad kan vertellen en je wegwijs kan maken. Wees niet bang: er zijn genoeg leuke plekken in jouw nieuwe stad waar je op een terrasje of in een koffiebar af kunt spreken (en waar je misschien ook weer nieuwe mensen ontmoet!). Klikt het toch niet? Dan zeg je dank je wel en ga je weer naar huis. Maar je ontmoet sowieso geen nieuwe mensen als je niet de deur uitgaat. Dus doe die stoute schoenen aan en spreek een keer met iemand af die je nog niet kent!

Doe die stoute schoenen aan en spreek een keer met iemand af! 

Nieuwe Mensen Leren Kennen

Tegenwoordig doen we alles online, dus waarom dan niet de zoektocht naar nieuwe contacten? Op de website Nieuwe Mensen Leren Kennen, ofwel NMLK, kun je je inschrijven voor meer dan tweehonderd ‘real life’ activiteiten. Zo kun je meedoen aan een beach picknick, een outdoor silent disco, of ga je met een groepje mensen naar de bioscoop.

Het fijne aan NMLK is dat de activiteiten voor je gepland worden. Dit doen ze al meer dan tien jaar. Dus als je geen topper bent in het bedenken van leuke locaties kan dit zeker wat voor jou zijn! 

Ga sporten

Ik hoor je al denken: “Hoe leer ik nou mensen kennen als ik helemaal bezweet ben en ondersteboven hang?” Dat zal ik je vertellen! Het kan namelijk niet anders dan dat je een glimlach met iemand uitwisselt die ook faalt in de downward facing dog tijdens yogales. Het is heel makkelijk om met iemand een gesprekje aan te knopen als je je net door dezelfde oefeningen heen hebt gesleept, of dit nu in een spinning class, een yogales of een outdoor bootcamp is.

Swipe naar je nieuwe beste vrienden

Eetclubs

Ben jij ook zo’n ongelofelijke foodie die altijd artistieke foto’s van je eten op instagram plaatst? Dan heb ik goed nieuws. Op de website eetclub.nl kun je je namelijk inschrijven om met een klein groepje mensen voor elkaar te koken! Een eetclub is een groep mensen die van koken en eten houden en regelmatig samen eten. De website is ervoor bedoeld om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe gerechten te ontdekken en natuurlijk te genieten van lekker eten. Je kunt zelf een oproep plaatsen of reageren op een al geplaatste oproep in je nieuwe stad.

Hey! Vina

Speciaal voor de dames is er de app Hey! Vina. Deze app is gemaakt voor vrouwen die veel reizen of nieuw zijn in een stad, en gelijkgestemde mensen willen ontmoeten. Het werkt in principe net als Tinder: vind je het profiel van iemand leuk, dan swipe je naar rechts. Je kunt deelnemen aan verschillende quizzes, je bij de community voegen en artikelen lezen over ‘living your best life’. Zo wordt de uitbreiding van je sociale cirkel wel heel makkelijk!  

En als het je lukt om vrienden te maken in je nieuwe stad, lees dan zeker ook even dit artikel hoe je vriendschappen onderhoudt (zodat je straks niet weer alleen bent in die grote stad!).

Bewaar dit artikel op Pinterest!

Laszlo van Beerendonkhttps://familiarwords.com/
Laszlo is een vrolijke creatieveling die het allerliefst de hele dag schrijft. Dit doet zij dan ook voor Familiar Words, haar eigen bedrijf. Maar ook op VLWSSN deelt zij met veel plezier haar ervaringen en haar vragen over volwassen worden! Want eigenlijk is ze dat ook nog niet.

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen