10 tips voor de leukste meidenavond thuis!

Met de huidige coronamaatregelen zit cocktails drinken bij The Rum Club er helaas de komende tijd niet in, maar dit betekent niet dat je geen gezellige meidenavond thuis kunt organiseren (let op: volg wel de regels en ga niet met de hele groep thuis zitten)! Er is nog veel wel mogelijk: lekker samen koken, een film marathon of een leuke themavond. Dit zijn onze 10 tips voor de leukste meidenavond thuis, ook in tijden van Corona!

1. Samen koken

Het thema van de avond: eten! Er is niets leuker dan lekker samen koken. Het recept kies je van tevoren uit, de ingrediënten zijn in huis, en koken maar! Zijn jullie echte vijf sterren-chefs? Dan kun je er ook voor kiezen om een diner met meerdere gangen in elkaar te zetten waar iedereen verantwoordelijk is voor een eigen gang. Met een lekker wijntje erbij is het net alsof jullie toch uit eten zijn! En ook voor de vegetariërs hebben wij hele lekkere tips!

2. Boekenclub

Het klinkt misschien een beetje old school, maar niets is minder waar! De boekenclub maakt namelijk de afgelopen jaren een comeback. Hoe werkt dat dan, vraag je? Heel simpel. Aan het begin van de maand kies je met zijn allen een boek uit dat jullie leuk, inspirerend, interessant, of grappig lijkt om te lezen. Aan het eind van de maand kom je met zijn allen samen om het boek te bespreken. Je moet het dus wel echt lezen! Zo’n avondje boek bespreken kun je natuurlijk ook combineren met samen eten of wijntjes drinken.

3. Film marathon

Weet je nog dat je vroeger met je pyjama en favoriete knuffel naar een vriendje of vriendinnetje ging om daar films te kijken en te blijven slapen? De volwassen versie wijkt hier niet heel veel van af! Kies een aantal films uit (voor een meidenavond zijn chickflicks altijd wel leuk), neem je onesie mee, en kruip lekker met zijn allen achter de tv!

4. Fotoshoot voor Instagram

In een wereld waar we de helft van onze tijd op onze telefoon zitten, is het natuurlijk ontzettend belangrijk om hippe insta-foto’s te hebben. Een meidenavond is de perfecte kans om nieuwe foto’s te maken! Neem een paar hippe outfits mee, kies een locatie in huis en ga lekker shooten!

5. Kledingruil

Is je kledingkast overvol maar heb je eigenlijk niets om aan te trekken? Dan kun je net zo goed je kleding ruilen voor items die je wel leuk vindt! Bij een kledingruil nemen jullie allemaal kleding mee die jullie niet meer dragen of niet mooi meer vinden in de hoop dat iemand anders er wel blij van wordt. Ook is het een gezellige en goedkope manier om nieuwe items aan je kledingkast toe te voegen!

6. Verwenavond

Wanneer je niet naar de sauna kan, haal dan de sauna in huis! Koop lekkere gezichtsmaskers, scrubzout, haarmaskers en je hebt zo een avondvullend spa programma. Als je echt voor de volledige detox wilt gaan, kun je ook nog de ingrediënten voor smoothies in huis halen. Toch zin om ook lekker te borrelen? Dan zijn mimosa’s ook heel lekker om te drinken op jullie verwenavond!

7. Lekker creatief 

Kliederen was als kind al leuk, en als volwassene nog steeds! Je kunt heel makkelijk een creatieve avond in elkaar zetten. Ga bijvoorbeeld met zijn allen schilderen, knutsel een kaarsenhouder in elkaar, versier een bord of beschilder zelf plantenpotjes. Wie weet bezit je wel een verborgen talent als kunstenaar! 

8. Wijn- en kaasproeverij

We houden allemaal van lekker eten. Maar het is natuurlijk nog leuker als je je eten kan combineren met een lekker wijntje! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Frans thema: haal Franse kaasjes, misschien nog wat fuet erbij en kies een lekkere Franse wijn uit. Zo waan je je ook nog eens een avond in een ander land.

9. Karaoke

Hebben jullie altijd al aspiraties gehad om een girlband te starten? Oefen dan eerst je zangkunsten met een karaokeavond! Bij je vriendinnen maakt het ook helemaal niet uit of je wel of niet kan zingen, dus je hoeft je ook nergens voor te schamen. Een paar leuke outfits uit de verkleedkist erbij, een haarborstel om het af te maken en je hebt gegarandeerd een goeie avond! 

10. Thema avond

Organiseer een thema avond! Kies een land, een onderwerp, een feestdag, een dier, een koekje, een cocktail: je kunt het zo gek niet bedenken of je kan er een thema avond van maken! Tip van de redactie: met Halloween om de hoek is het heel leuk om hier een avond omheen te organiseren! Kijk The Night Before Christmas (voor de zoveelste keer), maak een oranje cocktail en versier je huis met kaarsen en papieren spookjes. Laat het griezelen beginnen!

Let op: door Corona kan het zijn dat je niet met z’n allen een activiteit kunt doen. Zorg dat je dit van tevoren goed checkt en let ook vooral op jullie eigen gezondheid! Hebben jullie besloten om toch apart een meidenavond te doen? Dan kun je ook met zijn allen tegelijk dezelfde serie volgen (of zelfs kijken)! Lees hier onze kijktips met series over volwassen worden.

Bewaar dit artikel op Pinterest.

Laszlo van Beerendonkhttps://familiarwords.com/
Laszlo is een vrolijke creatieveling die het allerliefst de hele dag schrijft. Dit doet zij dan ook voor Familiar Words, haar eigen bedrijf. Maar ook op VLWSSN deelt zij met veel plezier haar ervaringen en haar vragen over volwassen worden! Want eigenlijk is ze dat ook nog niet.

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen