5x activiteiten voor Oud en Nieuw

Sinds jaar en dag is oud en nieuw een van de leukste én een van de meest stressvolle dagen in het jaar. Iedereen ervaart ‘de ideale oud en nieuw’ op een andere manier en er dienen altijd concessies te worden gedaan. Blijf je thuis? Ga je naar een groot feest? Of geef je er zelf een… Met welke vrienden vier je het? Moet je nog bij familie langs? Ben je vrij of moet je de volgende dag gewoon werken? Kortom: de keuze is reuze. Dit jaar zijn we aan huis gebonden en mogen we ook geen vuurwerk afsteken. Wat te doen om deze avond (en nacht) onvergetelijk door te brengen?

Spelletjes tijdens Oud en Nieuw

De avond begint met gezellige spelletjes. Het kunnen de nieuwe bordspellen zijn die je voor kerst hebt gekregen, maar een aantal ‘bekende’ spelletjes doen het bij ons elk jaar goed. Denk aan Prosecco-pong. Dit is Beerpong, maar dan met prosecco glazen. Maar vergeet ook Pictionairy niet. Of Party & Co. Alles waar je eigenlijk bij moet tekenen. Gegarandeerd succes!

2020-quiz

Hoewel we 2020 het liefst door de wc spoelen, is er ook een hoop moois gebeurd. Misschien heb je een nieuwe liefde, een nieuwe baan of een nieuw huis gevonden. Buiten corona om zijn er waarschijnlijk een hoop dingen in je leven veranderd waarvan het leuk is om op terug te blikken. Bedenk onderwerpen en vragen die je over je aanwezigen (online) kunt vragen. Tip: gebruik je WhatsApp of social media om terug te blikken op het afgelopen jaar.

Nieuwjaarsgroet op afstand

Blijf je dit jaar thuis en zie je daardoor niet alle vrienden en familie die je normaliter om 12 uur of in de loop van de week op zou zoeken? Probeer verbinding te maken via Zoom of een andere streamingdienst! Wanneer ik mijn vrienden op afstand probeer te bellen, krijg ik ze nooit te pakken dus misschien dat dit eindelijk wél eens werkt.

Blik dit jaar eens terug op 2020 en zoek de momenten op die wél leuk waren. Dit zijn er meer dan je denkt.

Cocktailbar

We mogen dit jaar wel goed afsluiten als je het mij vraagt. Bouw daarom een cocktailbar en bedenk leuke namen bij verschillende mixjes. Denk bijvoorbeeld aan de ‘De Long Jonge Ice Tea‘, de ‘Zoom Spoom‘ of de ‘IC Lychee Martini‘?

Tip: zorg voor leuke glazen, een cocktailshaker en leuke versieringen. Misschien kun je nog wel op Marktplaats een toffe bar-cart scoren, zodat het er éxtra profi uit ziet. We mogen dit jaar all out gaan, dus ook met de accessoires!

5-gangen diner (of 10!)

We kunnen dit naar net niks tijdens Oud en Nieuw. Maak er gebruik van en houd een kookmarathon. Zoek online naar recepten waarmee je een 5- of 10-gangendiner kan creëren en begin zo 2021 met een knaller!

Tip: begin met en glas prosecco met daarin (nep) sterretjes, maak als toevoeging een scroppino van een half bakje citroen sorbet, scheut vodka en een fles mousserende wijn. Hiermee behaal je zo’n zes glazen.

Wat zijn jouw plannen voor Oud en Nieuw dit jaar? Heb je stiekem toch wat meer mensen over de vloer of vier je het samen met één van je naasten? Wij zijn benieuwd. Laat het ons vooral weten op redactie@vlwssn.nl en wie weet kunnen we je tips last minute op social media delen! Enne.. Het zou geen duppie dinsdag zijn zonder money tips. Voor kerst hebben we drie budget proof opties op een rij gezet, zodat je zonder financiële crisis de feestdagen doorkomt. Deze kunnen natuurlijk ook prima voor 31 december!

Inge Renes
Inge is een reislustige vakidioot. Valt er iets te regelen, dan staat ze vooraan de rij te springen om mee te doen. Zo ook met het delen van kennis over volwassen worden. Want dit gaat met vallen en opstaan, ook bij haar.

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen