5x gezellige en kleinschalige campings in Nederland

Heb je ook zo’n zin in de zomer? We weten nog niet of we op vakantie naar het buitenland kunnen, maar Nederland heeft genoeg mooie plekjes. Dus… die vakantie zit wel snor. Zo zijn er campings met alpaca’s, pipowagens en met een boho-sfeer. De keuze is reuze! Hieronder licht ik vijf gezellige en kleinschalige campings in Nederland uit.

Ben je op zoek naar gezellige en rustige campings in Nederland? I got your back. Samen met mijn vriend of vrienden bezoek ik met onze VW T3 Camper jaarlijks zo’n zes campings in Nederland. Elke keer zoek ik weer naar fijne, originele en kleinschalige plekken. En het liefst een betaalbare camping. Lees hieronder mijn favorieten.

1. Camping Boheems Paradijs

Deze camping in het oosten van Nederland is echt een pareltje. Boheems Paradijs ligt op een boerenerf, midden in de natuur en is van een stel in de dertig. Hoe tof?! Je kunt met je tent of camper kamperen en ze hebben een tiental pipowagens te huur. De sfeer van alle aparte wagens, de grote vuurkorf en de vele lichtsnoeren is magisch. De plekken zijn breed opgezet rondom het veld. Extra tof: bij Boheems Paradijs vind je meerdere dieren, waaronder paarden en kippen.

Prijs per nacht: staat niet vermeld op de website, maar we betaalden met zijn drieën rond de €20 per nacht.
Adres: Den Hool 5, Holsloot (Drenthe)

2. Camping Tuinenburg

Ik ben fan van boerencampings. Vaak zijn ze kleinschalig, mooi gelegen en rustig. En het allerleukste zijn de dieren. Zo heeft camping Tuinenburg in Zeeland vijftien alpaca’s en een paar kamelen. Gezellige en schattige dieren waar we elke dag een paar keer naartoe gingen. Soms kun je helpen bij het voederen, leuk! De plekken zijn prettig gelegen met heggen ertussen en het sanitair is netjes. Leuk weetje: sinds kort hebben ze twee pipowagens te huur en je kunt er boerengolf spelen.

Prijs per nacht: €17 euro voor 2 personen
Adres: Koning Willem III weg 1, Zaamslagveer

3. Camping Vlugtenburg

Kamperen aan het strand, wie wil dat niet? Camping Vlugtenburg ligt aan het strand van ’s Gravenzande. Alleen even de dijk over met je handdoek en zonnebrand, en genieten maar! Het fijne aan deze locatie is dat het strand rustig is qua bezoekersaantallen en dat er twee hippe strandtenten zijn: Elements en De Pit. ’s Avonds lekker een pizza op het strand eten terwijl de zon ondergaat en daarna voldaan je tent in rollen. Tip: de camping heeft toffe safaritenten te huur.

Prijs per nacht: €17 euro voor 2 personen
Adres: ’t Louwtje 10, ’s-Gravenzande (Zuid-Holland)

4. Camping en zorgboerderij Kooise Zorg

Een prettige locatie waar ze met veel liefde met de dieren en de mens omgaan. Zorgboerderij en camping Kooise heeft ruim tachtig dieren, waaronder schapen, paarden, kippen en koeien. En dagelijks helpen de hulpboeren, de cliënten, mee met de verzorging. Je kunt rustig rondkijken bij de dieren en de vele (boerderij)katten knuffelen. Toen wij er waren, was er een kwartier ervoor een kalfje geboren. Heel bijzonder om mee te maken! Leuk extraatje: de camping heeft een hottub die je kunt huren.

Prijs per nacht: vanaf €16,40 voor 2 personen
Adres: Acquoysemeer 24a, Acquoy

5. Netl, De Wildste Tuin

Oké, ik moet bekennen dat deze camping op mijn wishlist staat voor dit jaar. Netl ligt aan een meer en heeft een fijne bohemian sfeer. Strandjes, bamboejungle, olifantenpaadjes en eilanden waar je ontspant en op avontuur gaat: dit wil ik! Heerlijk heel de dag in de buitenlucht banjeren, borrelen en kletsen. Handig: voor wie niet wilt kamperen, zijn er ook zeecontainers en lodges te huur. Zo heb je luxe in de buitenlucht.

Prijs per nacht: de prijs is wat hoger, namelijk €44,- voor 2 personen
Adres: Leemringweg 19, Kraggenburg (Flevoland)

Een laatste tip: check voor de zekerheid online op de website of de camping open is in verband met de coronamaatregelen. Geniet van de rust en omgeving. Zo ga je toch een fijne zomer tegemoet, want er zijn echt heel veel fijne campings in Nederland! En wil je net als ons zo’n kekke VW camper? Check mijn tips voor de aanschaf van een VW camperbus.

Bewaar dit artikel op Pinterest!

Esther Riphagen
Een echte creatieve duizendpoot, dat is Esther. Van artikelen schrijven tot dichten en van droogbloemen tot aan verbouwen. Ze staat nooit stil en struikelt wel eens. Via VLWSSN deelt ze al haar do's en don'ts zodat jij steady kan blijven gaan!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen