5x Uniek overnachten in Nederland!

De tijd van overnachten in hostels laat ik bij tijd en wijlen achter mij: ik ga dan graag voor een tikkeltje luxe. Iets met een heerlijk bed, een prachtig uitzicht en misschien een reden om in de nabije omgeving iets leuks te doen. Aangezien het wordt afgeraden momenteel veel en ver te reizen is het dan ook ideaal om een nachtje (of twee) te overnachten op een plekje waar je het liefst in of om de kamer wilt blijven. Simpelweg omdat het daar zo leuk is. En durf je nu nog even niet op reis? Sla dan de volgende parels op voor als het weer wel kan!

Overnachten in ’t Buitenland

Om naar het buitenland te gaan hoeven we Nederland helemaal niet te verlaten. Op deze – ja wat is het? – camping met prachtige accommodaties kom je helemaal tot rust in een echte Yurt, Kota of Tipi! Waan je een paar dagen in de buitenlucht, kook op gasstellen, kruip ’s avonds tegen iemand aan bij je (persoonlijke) kampvuur en word ’s ochtend wakker van de vogels die beginnen met fluiten. Vergeet je marshmallows niet!

Terug naar de middeleeuwen

Als je aan een unieke overnachting in Utrecht denkt, denk je al gauw aan de werfkelders. Dit is zonder meer een unieke plek om te slapen als je in deze gezellige stad bent, MAAR: wist je dat je ook in een middeleeuws hotel kunt slapen? Er word je nog net niet gevraagd je prinsessenjurk en zwaarden mee te nemen, maar als je Hotel Beijers binnenstapt ga je bijna terug de tijd in. En dat alles op een steenworp van het heerlijke centrum. Overnacht in één van de ruime kamers. Misschien wel met uitzicht op de Domkerk.

Bewegend overnachten

Grapje. Je slaapplek beweegt niet echt. Maar het had gekund! Je slaapt bij Camping Land Uit Zee namelijk in een verbouwde treinwagon. Er kunnen tot wel zes personen overnachten en het perron is je terras. Heb je geen zin in een treinwagon en zijn vliegtuigen meer jouw ding? Dat kan ook! Of wil je wel eens op een boot overnachten, maar word je al zeeziek bij de gedachte? Slaap dan lekker op de speedboot die hier aan de kade ligt. Deze gaat nergens heen en overdag chill je lekker op de kade waar je je eigen privé terras hebt.  

Lievelingsplek

Dat campings tegenwoordig niet meer bedolven worden door koepeltentjes bewijst ook deze parel maar weer eens. Camping de Lievelinge staat hoog op ons lijstje (en niet alleen voor gezinnen! Voor een vrijgezellenweekend is deze namelijk ook uitermate geschikt), omdat het een bonte mix is van unieke accommodaties én campingplekken bij elkaar. Je mag er een kampvuur maken en vaak worden er tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Had ik al gezegd dat er een zweefmolen is? Nadat je van al die festiviteiten hebt genoten, keer je terug naar bijvoorbeeld de Silverado: een glazen kas met uitzicht op het privé meer van de camping. Of: als een eigen camper je nog een iets te spannend avontuur lijkt kan je kiezen voor de Jeep McGyver! Hier overnacht je in de auto, welke geparkeerd staat tegen een gezellige woonkamer waar ook een Pipowagen aan vastzit. Zo kan je met 4 personen in deze unieke locatie slapen.

Sterrenhemel

De afsluiter met een knal zullen we maar zeggen. Heb je altijd al voor boswachter willen spelen? Of lijkt het je fantastisch om een sterrenhemel te bekijken, maar wil je hier je bed niet voor uit? Dan hebben wij daar een oplossing voor. Overnachten in een boomhut is de oplossing. Een boomhut zeg je? Dat lees je goed! Door heel het land staan boomhutten, maar die in Ansel is toch wel een feestje om naar te kijken. Midden in Drenthe staat dit houten gevaarte op palen, maar mét alle gemakken van een luxe accommodatie. Dus pak je trui vast in en neem 48 uur vrij in je agenda, want het enige wat je hier doet is: in bed liggen terwijl je de sterren door het raam ziet, koken in de prachtige keuken die het huisje rijk is, én genieten van het uitzicht terwijl je op een koude dag de kachel opstookt zodat je het schapenwollen kleedje niet eens meer nodig hebt. Enjoy!

Wij pakken alvast onze spullen in om lekker te overnachten buiten de deur, jij ook? Heb jij nog een toevoeging aan deze locaties? Laat het zeker weten via redactie@vlwssn.nl.

Bewaar dit artikel op Pinterest (en volg je ons ook even?)

Inge Renes
Inge is een reislustige vakidioot. Valt er iets te regelen, dan staat ze vooraan de rij te springen om mee te doen. Zo ook met het delen van kennis over volwassen worden. Want dit gaat met vallen en opstaan, ook bij haar.

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen