Coronaproof relaxen en stoom afblazen: de do’s en don’ts!

Vanwege de huidige coronacrisis zijn veel van onze vrijheden gelimiteerd. Deze vrijheden hebben we vaak juist nodig om na een lange werkweek tot rust te komen of om even stoom af te blazen. Dus hoe kun je toch wat relaxen, maar dan natuurlijk wel coronaproof? Wij hebben een paar do’s en don’ts op een rij gezet om ervoor te zorgen dat je in deze tijd niet helemaal doordraait!

Alcohol is geen magische oplossing tegen stress

Deze tijd is uitzonderlijk moeilijk als je geen goede uitlaatklep kunt vinden voor de stress waar je mee kampt. In de ‘normale’ wereld gaan we vaak in het weekend gezellig naar de kroeg met vrienden, of een hapje eten in een restaurant met een fles wijn op tafel, of een avond naar een club of een concert.

Nu al de gebruikelijke uitlaatkleppen gesloten of verboden zijn, is het heel verleidelijk om elke thuiswerkdag af te sluiten met een biertje of een wijntje op de bank. Maar het gevaar is dat dit er al snel twee of drie worden. Op het moment zelf voel je je inderdaad meer relaxed, maar dit is een tijdelijke oplossing. Op de lange termijn gaat je mentale gesteldheid ervan achteruit en lichamelijk ook. Let dus op je alcohol consumptie! Een goede tip is om dit te beperken tot alleen drinken in het weekend, zo kun je toch nog een beetje coronaproof relaxen.

Elke dag een wijntje op de bank klinkt misschien goed, maar is geen goed idee

Spreek met mensen af die er hetzelfde in staan

Mensen zijn sociale dieren. Het is belangrijk dat je wel nog mensen (op een veilige manier) blijft zien. Maar wat als je bij het maken van een afspraak al een discussie moet hebben over hoeveel mensen er aanwezig mogen zijn? Of jullie wel of geen ‘schijt’ moeten hebben aan de maatregelen van onze regering? Dat is natuurlijk alles behalve fijn.

Daarnaast is het nog eens heel stressvol als je dan de helft van de avond aan het discussiëren bent over of de maatregelen wel of niet terecht zijn. Natuurlijk heeft iedereen het recht op zijn eigen mening, maar voor je eigen humeur is het aan te raden om af te spreken met vrienden die er hetzelfde in staan als jij. 

Een huisfeestje is ook leuk met vier personen

Wie zegt dat je hele huis vol moet staan om een leuke avond te hebben? Een huisfeestje is namelijk ook heel erg leuk met vier personen. Iedereen heeft lekker de ruimte, je hebt niet tien verschillende muzieksmaken waar je rekening mee hoeft te houden en je bent ook geen 80 euro kwijt aan inkopen. Je kunt er zelfs nog een thema aan verbinden!

In Utrecht heb je bijvoorbeeld het Walk The Line programma

Coronaproof een concertje pakken

De evenementenbranche staat natuurlijk volledig op z’n kop en zo ook alle leuke concertjes die je dit jaar waarschijnlijk gepland had staan. Veel evenementenlocaties zijn druk bezig met het afschalen of anders indelen van hun programma om zo toch nog bezoekers de mogelijkheid te geven om te genieten van muziek. In Utrecht heb je bijvoorbeeld het Walk The Line programma van Tivoli Vredenburg. Tijdens zo’n avond volg je een muzikale tour door het gebouw waar in elke zaal een andere artiest staat te spelen. Ook zijn er verschillende edities waarbij een bepaald muziekgenre centraal staat. Leuk om eens te proberen!

Lekker bijkomen in de sauna

Ja, ja, de sauna is nog open! Dus als je er even echt helemaal klaar mee bent, boek dan lekker een dagje naar de sauna. Er is niets zo ontspannend dan bubbelen in een bubbelbad, rustig liggen in een verwarmde relaxruimte en de stress uit je lichaam voelen glijden in de Finse sauna. Dat is nog eens coronaproof relaxen toch? Let wel op: de horeca bij de sauna is gesloten.

De winterperiode komt er ook weer aan, wat voor veel mensen al een moeilijke tijd is buiten corona om. Met deze tips kom je wat makkelijker de winter door!

Laszlo van Beerendonkhttps://familiarwords.com/
Laszlo is een vrolijke creatieveling die het allerliefst de hele dag schrijft. Dit doet zij dan ook voor Familiar Words, haar eigen bedrijf. Maar ook op VLWSSN deelt zij met veel plezier haar ervaringen en haar vragen over volwassen worden! Want eigenlijk is ze dat ook nog niet.

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen