De beste kerstfilms van 2020

Aangezien we deze kerst niet met veel mensen bij elkaar mogen komen, is dit het ultieme moment om kerstfilms te bingen. De wereld zit op slot dus wat kun je anders doen dan de slechtste kerstfilm uitzoeken? Weinig kerstfilms zijn namelijk écht goed (de klassiekers daargelaten) en dat is precies waar ik zo lekker op ga. Een voorspelbare liefde, een familiedrama en over het algemeen sneeuw: het is de ultieme meisjesdroom die keer op keer wordt neergezet in een film. Ik ben in de hemelse wereld van kerstfilms gedoken en zet ze voor je op een rij.

Kerstfilms streamen

Elk jaar komen de bekende streamingdiensten op de proppen met een nog ongelooflijker kerstverhaal dan de vorige. En we smullen er toch een partij van! Hierbij mijn favorieten van dit jaar.

Netflix

Netflix trakteert ons elk jaar met haar eigen geproduceerde films die vaak nog aardig zijn ook. Gelukkig kun je ze opnieuw bekijken, zodat je bij The Prince & Me 3 ook nog deel 1 en 2 kan bingen voor je aan het nieuwste deel begint.

 • A California’s Christmas. Een rijke (knappe) man doet alsof hij een stalknecht is, zodat hij de eigenaresse kan overtuigen vóór kerst haar land aan hem te verkopen. Komt hij ermee weg?
 • Hjem til Jul. Het tweede seizoen van deze Scandinavische serie. In het eerste seizoen liet ze haar familie denken een vriend te hebben die meekwam naar het kerstdiner. Dit loopt natuurlijk niet zoals verwacht.
 • Midnight at the Magnolia. Een nepromance om zo hun show én de zaak van hun ouders nieuw leven in te blazen. Of toch niet?
 • The Princes Swith: Switched Again. Als twee identieke vrouwen niet gek genoeg waren, is er nu een derde bij. Good luck with that.
 • Operation Christmas Drop. Een basis van het Amerikaanse leger dat op het punt staat gesloten te worden tot één van de soldaten de inspecteur charmeert met zijn goede doel.
 • The Holidate. Een relatie puur voor de feestdagen. Klinkt ideaal toch? Tot je elkaar ook tussen de feestdagen door wilt gaan zien…

Videoland

Ook Videoland staat vol met parels van een films. Maar deze ga ik je niet allemaal doorsturen aangezien het er te veel zijn om op te noemen. Zoek op Films en ga daarna naar romantische films. In de maand december kom je alle heerlijke Hallmark films tegen in een kerstthema. Ook hebben ze deze maand een apart kopje Kerstfilms waar je alles kunt vinden.

Prime by Amazon

Prime heeft het kleinste aanbod aan films. Of ze zijn gewoon moeilijk te vinden. Denk aan Last Christmas (2019), How the Grinch Stole Christmas (2000), Deck the Halls (2006) en The Holiday (2006).

De klassiekers

Ga je over je nek van alle zoetsappigheid of wil je gewoon een gouwe ouwe kijken? Die zijn er ook. En vast ook te vinden op je streamingdienst. Mijn favorieten zijn:

 • Scrooge. En dan het liefst de editie uit 1951 met de écht enge man.
 • Home Alone. Alle-maal. Al blijft de eerste het leukst.
 • Beethoven. Samen met Home Alone herinner ik mij dit als dé ultieme kerstfilms.
 • Elf. Pas vorig jaar voor het eerst gezien, maar vanaf toen een favoriet.
 • Paddington. Alltime favourite als kind.

Wil je net als vroeger de kerstfilms gewoon op tv kijken? Check het hier.

De ultieme binge-tips

Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen wat wils is als het gaat om kerstfilms. Nu is het zaak om die uren ook zo comfortabel mogelijk door te brengen.

 • Zorg voor lekker eten: kerstkransjes, een kerststol, misschien een goede borrelplank? You name it! Zolang het niet te veel werk (en dus tijd) kost en je dit comfortabel vanaf de bank kunt opeten.
 • Bouw een mini bioscoop: regel een (mini-)beamer en hang een laken op waar je de film op afspeelt. Hop, op de bank en onder een kleedje waarna je je eigen filmfestival hebt. Heb je toch nog een festival mee kunnen pakken dit jaar…
 • Regel wat lekkers te drinken: glühwein is reuze makkelijk om zelf te maken en dan heb ik het niet over die flessen die je bij de Appie koopt. Tip: koop gewoon de huiswijn van de supermarkt als basis. Hier hoef je geen dure Merlot voor te pakken.
 • Trek comfortabele kleding aan: dat chique pak bewaar je maar voor volgend jaar. Het is tijd voor een pyjama en grote chilltrui, zodat je je broek niet op vreetstand hoeft te zetten, maar dit gewoon de standaard is.
 • Zorg voor sfeer: doe alle lichtjes uit behalve de kerstboom. Zet overal kaarsjes neer (let wel op de veiligheid). Het overige licht komt van je tv of bioscoop. Beat you Corona! Wij hebben een fantastische avond zo.

Nu is het tijd om je te installeren en voorlopig niet meer van de bank af te komen. Namens VLWSSN wensen we je heerlijke feestdagen toe die – ook al is het anders dan normaal – gevuld zijn met liefde en geluk. Geniet van elkaar en geniet van de kleinschaligheid. Hoewel wij ook liever aan een tafel met al onze vrienden en familie zitten, genieten wij ook van het feit dat we dit jaar geforceerd worden om het wat rustiger aan te doen.

Inge Renes
Inge is een reislustige vakidioot. Valt er iets te regelen, dan staat ze vooraan de rij te springen om mee te doen. Zo ook met het delen van kennis over volwassen worden. Want dit gaat met vallen en opstaan, ook bij haar.

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen