De leukste coronaproof activiteiten voor deze kerstvakantie

Kerst is alweer bijna in zicht, maar dit jaar verloopt kerst voor veel mensen heel anders dan normaal. Veel kersttradities kunnen dit jaar niet doorgaan, een groot familiediner zit er helaas ook niet in, en mensen moeten het op afstand vieren. Hoe kunnen we kerst dan toch leuk maken? Ik heb een aantal kerstactiviteiten voor jullie op een rij gezet die ook coronaproof nog heel erg leuk zijn!

Secret Santa

Dit vind ik zelf een van de leukste kerstactiviteiten! Secret Santa is een tof en persoonlijk spel dat je ook op afstand nog steeds kunt spelen. En het is ook nog eens een leuke en originele manier om je kerstcadeautjes te geven. Zo werkt het: iedereen die meedoet trekt een naam (dit kun je heel makkelijk met een online namenkiezer doen) en koopt een cadeautje voor de persoon op het briefje. Met kerst gaan alle cadeautjes op tafel of onder de boom en moet de persoon voor wie het cadeautje is, raden van wie hij of zij dit gekregen heeft. Dit kan natuurlijk ook online, stuur een cadeautje op (zonder afzender!) en plan een gezellige online kerstdate in met z’n allen. Super leuk, toch?

Er zijn wel nog een paar dingen waar je op moet letten: 

  • Spreek van tevoren een budget af, zodat iedereen gelijkwaardige cadeautjes krijgt. 
  • Leg vast of jullie serieuze of grappige cadeautjes gaan geven. 
  • Spreek af of je er wel of niet een geschreven boodschap bij doet. 
  • Maak een verlanglijstje: hier hoef je je niet aan te houden, maar voor degenen met wat minder inspiratie is dit wel zo makkelijk. Wil je dit jaar graag bewuster cadeaus kopen? Kies dan voor een duurzaam cadeau.

All I want for Christmas is a music quiz!

Muziekquiz: de kerstversie

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens een muziekquiz gespeeld. Of dit nu in de Ierse pub was of thuis op de bank met vrienden. Hoe leuk is het om daar een kerstversie van te maken? Zo werkt het: 

  • Wijs iemand aan als ‘maestro’. Hij of zij zet een afspeellijst in elkaar van ongeveer 25 liedjes. 
  • Zorg voor wat variatie in je afspeellijst: je kunt bijvoorbeeld afwisselen tussen de moderne, bekendere nummers en de oude klassiekers. Of kies een thema, zoals: liedjes die allemaal iets te maken hebben met corona. Wat dacht je van: The Police – Don’t Stand So Close To me!
  • Tijdens het spel: Speel het nummer af vanaf de start en laat dit 10 seconden lopen. Daarna mag de eerste die zijn hand op heeft gestoken één keer raden. Je krijgt één punt voor de artiest en één punt voor de titel. 
  • Om het extra leuk te maken: de persoon die het goed raadt, kan een bonuspunt verdienen door het refrein van het nummer in karaoke vorm mee te zingen. Dit zorgt voor de leukste momenten!
  • Coronaproof: als je dit met een grotere groep wilt spelen, maak je er een online versie van. 

Kerstboom pizza’s bakken

Bij kerst hoort toch ook wel een lekker kerstmenu. Misschien houden jullie het dit jaar simpel, omdat de groep een stuk kleiner is. Mijn tip: bak kerstboom pizza’s! Deze coronaproof kerstactiviteit is super leuk om te doen met een kleine groep van 2-4 personen (maar ook met meer als dit mogelijk is). Gooi een plastic tafelkleed over de keukentafel en ga lekker aan de slag. Wie weet wordt het wel een nieuwe kersttraditie!

Spreid jij kerst dit jaar over meerdere dagen? Lees dan ook deze budgettips voor het koken van een driedaags kerstdiner voor maar 15 euro!

Laszlo van Beerendonkhttps://familiarwords.com/
Laszlo is een vrolijke creatieveling die het allerliefst de hele dag schrijft. Dit doet zij dan ook voor Familiar Words, haar eigen bedrijf. Maar ook op VLWSSN deelt zij met veel plezier haar ervaringen en haar vragen over volwassen worden! Want eigenlijk is ze dat ook nog niet.

Dit vind je misschien ook wel leuk

Zoeken

Nieuwste artikelen